Lise öğrencisini öldüren bekçiye 25 yıl hapis

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 22 Mayıs 2008 13:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, (DHA)

ADANA'da hırsızlık yaptığını iddia ettiği lise öğrencisi 19 yaşındaki Mehmet Söylemez'i tüfekle öldürdüğü öne sürülen site bekçisi 55 yaşındaki Ebubekir Akıcı, 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Duruşmadaki son savunmasında pişman olduğunu söyleyen Akıcı, ?Öldürdüğüme pişman oldum. Cesedi başında yarım saat ağladım? dedi.

Şakirpaşa Mahallesi Yeni Sanayi Sitesi yanındaki portakal bahçesinde 20 Kasım 2007'de bir erkek cesedi bulundu. Cesedin, lise 3'üncü sınıf öğrencisi Mehmet Söylemez'e ait olduğu belirlenirken, katil zanlısı olarak sitenin bekçisi Ebubekir Akıcı, ihbar üzerine yakalanıp tutuklandı. Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ?Kasten adam öldürmek' suçlamasıyla ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanan Akıcı, karar duruşmasında öldürdüğü Mehmet Söylemez'in 2 yıldır sanayi sitesinde hırsızlık yaptığını iddia etti. Olay günü Mehmet ile 3 arkadaşının hırsızlık yaparken kendisine bıçakla saldırdıklarını öne süren Akıcı şunları anlattı:

?2 yıldır sanayi sitesine at arabasıyla hırsızlık yapmaya geliyorlardı. Kendilerini defalarca uyardım. Hırsızlık yapmamaları için çok yalvardım. İşyeri sahipleri hırsızlık olduğu için bana kızıyordu. Defalarca Şakirpaşa Karakolu'na bilgi verdim. Telefon açtım, gelen olmadı. Polisler dahi hırsızlardan çekiniyordu. Olay günü de 4 kişi ellerinde bıçakla üzerime geldi, ?Seni öldürmeden bırakmayacağız' dediler. O anda kendimi kaybedip tüfekle ateş ettim. Kaç el ateş ettim hatırlamıyorum. Cesedi görünce çok üzüldüm. Üzerini brandayla örttüm. Yarım saat yanında, cesedin başında ağladım.?

Öldürülen Söylemez'in annesi Muhabbet Söylemez ise, oğlunun hırsız olmadığını öne sürerek, ?Oğlum okulda başarılı bir öğrenciydi. Hiç sınıfta kalmadı. O gün okuldan gelmişti. Hava almak için dışarı çıkmıştı. Benim oğlum kesinlikle hırsız değildi? diye konuştu.

Mahkeme Heyeti sanığı, ?Kasten adam öldürme' suçundan önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra duruşmadaki iyi hali nedeniyle cezayı 25 yıl hapis cezasına indirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber