YÖK'ten açıklama: Rektör adaylarına yazılı sınav uygulandığına dair haberler doğru değil

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 23 Mayıs 2008 15:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

T.C.
YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞI

KAMUOYUNA DUYURU

Bazı gazetelerin bugünkü baskılarında yer alan, Yükseköğretim Kurulu'nun rektör adaylarına yazılı seçme sınavı uyguladığını ima eden haberlere ilişkin olarak açıklama yapılma gereği duyulmuştur.

Yükseköğretim Kurulu, daha önce de bir genelgeyle üniversitelere bildirildiği gibi rektör seçimlerinin tarafsız, hiçbir kurum, kuruluş ya da kişinin etkisi altında kalmaksızın yapılmasını sağlamaya çalışmaktadır. Bu amaçla yasalar doğrultusunda üzerine düşen görevleri yapmaktadır.

Rektör seçimlerinin yapılması sürecinde, geçtiğimiz yıllarda da uygulanmış ve yararı görülmüş olan, üniversitelerdeki seçimler sonucunda Yükseköğretim Kurulu'na bildirilen adaylarla tanışma amaçlı bir araya gelme usulü bu yıl da tercih edilmiştir. Herhangi bir yasal zorunluluğu olmayan ve rektör adaylarının tercihine bırakılan bu tanışma esnasında rektör adayına Genel Kurul'a projelerini, sorunlar için çözüm önerilerini ve amaçlarını anlatma imkânı sağlanmaktadır.

Bu yıl ayrıca, rektör adaylarına, bu tanışma amaçlı görüşmeye gelmeden önce Kurul'un bilgilenmesini sağlamak için; üniversitesinin sorunları, çözüm önerileri ve projelerini anlattıkları, özgeçmiş bilgilerini de öğrenmeyi amaçlayan bir ?Rektör Adayı Bilgi Formu? gönderilmiş ve doldurmaları istenmiştir. Gazetelerde yer aldığı gibi rektör adaylarının bir yazılı sınava alınması durumu söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber