MEB, tezlerin peşine düştü

Haber Giriş : 20 Ekim 2004 10:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, yurt dışında 1416 sayılı kanun çerçevesinde öğrenim gören öğrencilerin tezlerini merkezde toplayarak kataloğa dönüştürme kararı aldı.

Toplam 913 öğrenci halen İngiltere, Fransa, Almanya, İsviçre ve ABD'de resmi-burslu statüde eğitim görüyor. Bakanlık, geçmişte öğrenim görmüş ve yurda dönmüş öğrencilerin de tezlerini Türkiye'de sürdürülen bilimsel çalışma ve araştırmalara dahil etmek istiyor. Tezler, yurt dışında resmi-burslu statüde öğrenim yapan öğrencilerin lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimleri sırasında hazırladıkları tezlerden oluşacak. Son birkaç yıl içerisinde öğrenimlerini tamamlayıp yurda dönen resmi-burslu öğrencilerin bir kısmından bu bilgileri alan Bakanlığın önceki yıllarda dönenlerle ilgili bir hayli eksiği bulunuyor.

MEB, kataloğu kapsamlı bir şekilde hazırlayabilmek için öğrencilere ulaşarak tezlerini veya tezi ile ilgili özet bilgileri Bakanlığa teslim etmelerini istiyor. Yetkililer bunun için öğrencilerin tezlerini e-posta ile [email protected] veya [email protected] adreslerine göndermeleri konusunda duyuruya çıktı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber