Özürlüler üzerinden MEB'yi dolandırdılar

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 24 Mayıs 2008 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Saygı ÖZTÜRK/ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığı müfettişlerinin 81 ilde başlatılan "özel eğitim ve rehberlik merkezleri"nin denetiminden vurgun çıktı. Türkiye genelinde 1677 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi bulunuyor. Bu merkezlere giden kursiyer sayısı da 190 bine ulaştı. Bakanlık, bu merkezlere, kursiyer başına 12 ay üzerinden ayda 406 YTL olmak üzere yılda yaklaşık 70 milyon YTL ödüyor.

Devletin, özürlü öğrenciler için verdiği yardımdan haksız şekilde yararlananlar bulunduğu ihbarları üzerine Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tüm merkezlerin denetimden geçirilmesini istedi. Müfettişler, birçok ilde Milli Eğitim Müdürlüğü mensuplarının eş ve çocukları adına rehabilitasyon merkezi açtıklarını, sağlıklı öğrenciler hakkında "özürlü" olduğuna ilişkin rapor düzenlendiğini, kursiyerlerin birden çok merkezde kaydının bulunduğunu belirlediler.

Haksız elde edilen kazancın bir bölümünün ailelere verildiği de tespit edildi.Ortaya çıkarılan usulsüzlük sonrasında sadece bir ildeki yıllık ödeme 4 milyon 200 YTL'den 3 milyon 100 bin YTL'ye indirildi. Yetkililer, ortaya çıkarılan usulsüzlüğün 30 milyon YTL'yi geçeceğini bildirdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber