25 Mayıs 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 08:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP KADIN KOLLARI KONGRESİ

-AKP Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi Ankara'da ASKİ Spor Salonu'nda yapılıyor. Yerli ve yabancı çok sayıda konuğun da katılacağı AKP Kadın Kolları 2. Olağan Büyük Kongresi'ne Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. Erdoğan, kongreye hitap edecek. (Saat : 11.00)

-ERDOĞAN LÜBNAN'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bugün Lübnan'a gidiyor. Başbakan Erdoğan, Beyrut'ta Lübnan Cumhurbaşkanı seçimi ve yemin törenine katılacak. Başbakan Erdoğan, törenin ardından aynı gün yurda dönecek. (Saat : 14.30)

-MECLİS'İN GÜNDEMİ BU HAFTA SENDİKALAR YASASI

-Meclis'te bu hafta sendika örgütlenmelerinin önündeki engelleri kaldıran ?Sendikalar Kanunu, Toplu Sözleşme, Grev ve Lokavt Kanunları'ndan değişiklik? öngören tasarının Çalışma Komisyonu'nda, alt komisyon çalışmaları başlayacak.

-AKP'nin belediyelere ek kaynak aktarılmasını öngören yasa teklifinin de bu hafta içinde İçişleri Komisyonu'nda ele alınması bekleniyor.

-TBMM Genel Kurulu'nda geçen hafta görüşmeleri yarım kalan TRT Kanunu ile Amme Alacakları ve Yabacılara Mülk satışını öngören Tapu Kanunu Tasarısı, bu hafta TBMM Genel Kurul gündemini oluşturacak.

-GÖZLER AKP KAMPINDA: KAMPTA NİHAİ STRATEJİ BELİRLENECEK

AKP, kapatma davası ile ilgili izleyeceği ?yol haritasını? 30 Mayıs - 1 Haziran tarihleri arasında Kızılcahamam'da düzenleyeceği kampta kesinleştirecek. Kampın öncelikli gündemi partiye açılan kapatma davasında izlenecek strateji belirlenecek ve bu çerçevede nihai karar verilecek.

-AKP kulislerinde, bu kampın duygusal bir iklimde gerçekleşeceği görüşü hakim. AKP hakkında kapatma davasının açılmasından sonra gerçekleşen bu kamp milletvekilleri Erdoğan'a moral verecek.

-GYİAD BAŞKANI ECZACIBAŞI: DELİ PARA TÜRKİYE'NİN 150 MİLYAR DOLARINI CEBİNE ATTI

-Genç Yöneticiler ve İşadamları Derneği Başkanı Pınar Eczacıbaşı, yabancı yatırımcının neye ve nasıl geldiğinin önemli olduğunu vurgulayarak , " Dövizle gelip bunu Hazine bonosuna yatıran yabancı rantiye Türkiye'den son birkaç yılda nerdeyse 150 milyar dolarlık çok büyük bir kaynağı cebine koydu. Bu bir facia. Eğer ekonomi böyle giderse bu deli para gelecek yıllarda da en az 150 milyar dolar götürecek demektir Türkiye'nin ulusal zenginliğinden. Deli para diyorum ama kendileri için çok akıllı olanı yapıyorlar"

- Eczacıbaşı, Türkiye'de ekonomi ve siyaset cephesinde yaşanan güncel gelişmeler karşısında duyarsız kalmanın mümkün olmadığını belirterek iş adamlarını, iş kadınlarını ve profesyonel üst düzey yöneticileri ülke meselelerine daha cesaretle sahip çıkmaya çağırdı.

- Eczacıbaşı, 2001 krizinin bilinmeyen bir yönünü de şu sözlerle aktardı : "2001 krizi patlak verdiğinde GYİAD da büyük bir fatura ödedi. Üyelerimiz içinde finans sektöründen profesyonel üst yöneticiler ağırlıktaydı ve 2001 krizinin de en büyük faturasını da onlar işlerini kaybederek ödediler. Aidatlar ödenemediği için üye sayımız nerdeyse yarı yarıya azaldı. Kapımıza kilit vurma noktasına geldik. Ruh hali nerdeyse sıfırlandı. Korkunç günlerdi bizler için. Allah bir daha yaşatmasın. GYİAD üyelerinin krizle ödediği fatura bir anlamda üye profilimizin ekonomik hayatta ne kadar önemli olduğunun da bir ölçüsüdür."

-DENİZBANK'TAN 400 MİLYON YTL'LİK SERMAYE ARTIRIMI

-Denizbank, 400 milyon YTL tutarında sermaye artırımı için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvurdu.

-Türk Ekonomi Bankası da 345 milyon YTL tutarında nakit sermaye artırımına gidecek. Asya Katılım Bankası ise, 300 milyon YTL'si nakit, 300 milyon YTL'si iç kaynaklardan karşılanmak üzere 600 milyon YTL tutarında sermaye artırımı gerçekleştirecek.

-GARANTİ BANKASI, ÇIKARILMIŞ SERMAYESİNİ 2,1 MİLYAR YTL ARTIRIYOR

-Sermaye Piyasası Kurulu , Garanti Bankası'nın çıkarılmış sermayesini bedelli olarak 2,1 milyar YTL'den 4,2 milyar YTL'ye çıkarmasına izin verdi.

-GOLDAŞ HİSSELERİNDE YAPAY FİYAT İÇİN SUÇ DUYURUSU

-Sermaye Piyasası Kurulu, Goldaş Kuyumculuk hisse senedinde 22-23 Aralık 2004 tarihlerinde yapay fiyat oluşturma suçu işlendiğini belirledi. Kurul bu nedenle Ali Kerem Yayalar, Hasan Yalınkaya ve Mehmet Sedat Yalınkaya hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

-LPG PAZARINI OTOGAZ DA KURTARAMADI

-LPG pazarında yılın ilk çeyreğinde dökme ve tüplü LPG'de yüzde 17'ye varan düşüşler yaşanırken, otogaz tüketimi yüzde 5,2 artışla 440 bin tonu aştı. Otogazdaki artış yeterli olmayınca, toplam LPG tüketimi yüzde 3,3 azalışla 792 bin tona geriledi.

-BİREYSEL EMEKLİLİKTE PASTANIN YÜZDE 60'I ÜÇ ŞİRKETE

-Avivasa Emeklilik ve Hayat, Anadolu Hayat Emeklilik ile Yapı Kredi Emeklilik olmak üzere üç bireysel emeklilik şirketi sistemde toplanan fonların yüzde 60'a yakınını elinde bulunduruyor.

-Sistemde 16 Mayıs itibariyle 5 milyar YTL'nin üzerindeki fon tutarının 1.2 milyar YTL'si Avivasa, 1 milyar 33.6 milyon YTL'si Anadolu Hayat ve 772.9 milyon YTL'si Yapı Kredi Emeklilik katılımcılarına ait bulunuyor.

-TRT GENEL MÜDÜRÜ ŞAHİN: "ÖNCELİĞİMİZ REYTİNG OLAMAZ"

-TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, izlenme oranları konusunda pek çok eleştiri alan TRT'nin tekrar bir numara olabilmesi için bir çok projenin hayata geçirileceğini kaydetti. Şahin, özel yayın kuruluşlarına benzeme gibi bir kaygılarının olmadığını, TRT'nin önceliğinin reyting değil halkın beklentileri olduğunu vurguladı.

-TÜRKİYE'DE YABANCI GAZETECİ SAYISI TAVAN YAPTI

-Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Salih Melek, Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda 40-50 kadar yabancı gazetecinin yerleşik olarak çalıştığını belirtirken, bu yıl yabancı gazeteci sayısının 265'e ulaştığını açıkladı.

-Melek, Türkiye'de şu anda 10 bin kadar sarı basın kartı olan gazeteci olduğunu bildirdi.

-ÖĞRETMENLER EVLENEMİYOR

-Türk Eğitim-Sen'in yaptığı araştırma, öğretmenlerin düğün masrafları nedeniyle evlenemediğini ortaya koydu.

-Araştırmaya göre, evliliğe adım atmanın maliyeti 15-70 bin YTL arasında değişim gösterirken, en düşük dereceli memurun evlenmek için en az 4 bin 801 saat çalışması gerekiyor.

-DEMİREL VE SOYLU NİKAHTA

-9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Doğan'ın oğlu Aytaç Doğan'ın Hilton'da yapılacak nikahında şahitlik yapıyor. Anavatan Genel Başkanı Erkan Mumcu'nun nikaha katılıp katılmayacağı ise netlik kazanmadı. (15.00)

-TZD ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULUYOR

-Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı İbrahim Yetkin, geleneksel olarak düzenlenen TZD ödüllerinin bu yılki sahiplerini açıklıyor. (Saat: 11.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber