22 Davanın Hepsi Kaybedildi.. Sayın Efkan Ala Sorunu Gözmezden Gelmemeli

4/B'li çalışan sayısı 100 bini aşmış durumdadır. Ancak bu statüdeki personel 1978 tarihli ve 20 maddeden oluşan bir Bakanlar Kurulu Kararı ile çalıştırılmaktadır. Sadece bir örnek vermek istiyoruz... Askerden dönüş sonrasında göreve başlatılmamaya ilişkin olarak Sağlık Bakanlığına açılan 22 davanın hepsi kaybedildi. Bu örnek, Başbakanlığa sunulan taslağın uygun görülerek Bakanlar Kurulu üyelerinin imzasına sunulması için yeterli olmalıdır.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 25 Mayıs 2008 10:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Nakil hakkı verilsin

4/B uygulaması yeni yeni yaygınlaştığı için iller ve kurumlar arasında uygulama farklılığı bulunmamaktadır. Örneğin Milli Eğitim Bakanlığı istihdam ettiği 4/B'li personele kurum içi nakil vermektedir. Ancak başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere diğer kurumlarda bu yönde bir uygulama bulunmamaktadır. 4/B esaslarında yapılacak bir düzenleme kamu kurumlarına bu konuda insiyatif verilmesi gerekmektedir.

Bu yılın başında memurlar.net tarafından gündeme getirilen en azından becayiş hakkı verilmesi konusundaki talep görmezden gelinmemelidir.

Aksi halde 24 Mayıs 2008 tarihinde, Türk Sağlık Sen tarafından yapışlan gelinlikli eylemler yaygınlaşacaktır.

2- Askerlik sonrası dönüş hakkı

Sağlık Bakanlığı tarafından Mayıs ayı içinde Başbakanlığa yazılan yazıda, bu konuya ilişkin olarak açılan 22 davanın kaybedildiği belirtilmiştir. Bu çok önemli bir göstergedir. Bu sorunun çözümü içinde 4/B esaslarında değişiklik yapılmalıdır.

İŞTE BAŞBAKANLIĞA YAZILAN YAZI

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber