Yurt, yuva ve huzurevlerinde sigara içme yasağı açık alanları da kapsıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Mayıs 2008 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna (SHÇEK) bağlı yatılı ve gündüzlü hizmet veren sosyal hizmet kuruluşlarındaki kapalı alanlar dışında açık alanlarda da sigara içilemeyecek.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, SHÇEK Genel Müdürü İsmail Barış, kuruma bağlı sosyal hizmet kuruluşlarında tütün ve tütün ürünlerinin kullanımıyla ilgili genelge yayımladı.

Genelgeye göre, merkez teşkilatı ile il ve ilçe sosyal hizmetler müdürlüklerinin kapalı alanlarında tütün ve tütün ürünleri kullanılmayacak. Yatılı ve gündüzlü hizmet veren sosyal hizmet kuruluşlarının açık alanlarında da sigara içilemeyecek.

Genelgede, Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ile Yaşlı Dayanışma Merkezleri bu kuralın dışında tutuldu. Buralarda talep edilmesi halinde, hizmet alan yaşlılar için toplam alanın yüzde 10'unu geçmeyecek şekilde tütün ürünlerinin tüketilmesine mahsus alanlar oluşturulabilecek. Bu tür alanların oluşturulması halinde de Başbakanlık genelgesi ile Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu kararının 4. maddesinde yer alan "Tütün ürünleri tüketimine tahsis edilen alanlarda bulunması gereken sağlık uyarılarına ilişkin esaslara" dikkat edilecek. Buralardan görev veren personel yararlanamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber