Bölüm Adınız Tam Olarak Yer Almıyorsa Tercihleriniz Arasına Almayın

2008/3 KPSS tercih işlemlerine başvurular 3 Hazirana kadar devam edecektir. Ancak sitemiz mail adresine yoğun bir şekilde "Ben ... bölümü mezunuyum. ... Kadrosuna ben de başvurabilir miyim?" şeklinde iletiler gelmektedir. ÖSYM son bir kaç yerleştirmedir bölüm kontrol uygulamasını kaldırmıştır. Bu bu uygulama bağlamındaki cevap için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 29 Mayıs 2008 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZİYARETÇİ SORULARI

1- Ben Çevre Kirlenmesi ve Kontrolü programı mezunuyum. Çevre sağlığı bölümü mezunu olma şartını arayan bölümleri tercih edebilir miyim?

2- Gazetecilik bölümü mezunuyum. Aşağıdaki kodları isteyen kurumlara memurluk tercihi yapabilecek miyim onu soracaktım. İyi çalışmalar dilerim. İyi günler.
(4271 Medya ve İletişim veya Medya ve İletişim Sistemleri lisans programından mezun olmak.)
(4273 İletişim, İletişim Bilimleri, İletişim Sanatları, İletişim Tasarımı, İletişim Tasarımı (Multimedya), İletişim ve Tasarım lisans programlarının birinden mezun olmak.)
(4291 Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, Reklamcılık ve Halkla İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım lisans programlarının birinden mezun olmak.)

3- Ben işletme mezunuyum.
4421 Ekonomi, İktisat, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak.
4431 İşletme, İşletmecilik, İş İdaresi, İş İdaresi ve İktisat, İşletme-Ekonomi, İşletme-İktisat lisans programlarının birinden mezun olmak.

İşletme mezunları 4421 kodunun olduğu kadroları tercih edemeyecek mi?

Vb. onlarca soru...

TERCİH YAPILMAMASI GEREKİYOR?

Tercih kılavuzunda yer alan her bir kadronun karşısında belirlenmiş olan kodlar bilinçli bir şekilde ve diğer bölüm mezunlarını dışarıda bırakmak amacıyla konulmuştur. Bu nedenle, adayların mezun olduğu bölümün adı yer almayan kadroları tercih etmemesi gerekmektedir.

Tercih etmenin tek bir şartı olabilir. O da YÖK kararıdır. YÖK, eğer adayın mezun olduğu bölümün, tercih kılavuzunda başvurulmak istenen kadronun karşısında yer alan bölüm ile denk olduğuna karar vermiş ise aday bu kadroyu tercih edebilir. Bu konudaki yetkili kurum YÖK'tür.

DENK OLMAMASINA RAĞMEN TERCİH EDİLİRSE NE OLUR?

Bir aday, kendi mezun olduğu bölüme yer verilmemiş olmasına rağmen kadroyu tercih ederse, tercih ve puan üstünlüğü çerçvesinde kadroya yerleşebilir. Zira ÖSYM, YÖK'ün değişen ve yenilenen kararlarından dolayı bölüm kontrolü uygulamasından vazgeçmiştir. Ancak yerleşen bir aday, kamu kurumunca atanmayacaktır. Zira kamu kurumu ilgilinin bölümüne tercih kılavuzunda yer verilmediği gerekçesini belirtecektir.


* Tarım programlarının denkliğine ilişkin YÖK kararı için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber