THK, THY'ye pilot yetiştirecek

Haber Giriş : 21 Ekim 2004 04:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Kurumu (THK) ile Türk Hava Yolları (THY) arasında beş yıl süreli ticari pilot yetiştirmeye ilişkin bir sözleşme imzalandı.

THK'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, THK ve THY arasındaki Ticari Pilot Yetiştirmeye İlişkin Sözleşme, Başbakanlık'ta, Başbakan Recep tayyip Erdoğan, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına'nın huzurunda, THK Genel Başkanı hava Pilot Tümgeneral Rasim Arslan ile THY Genel müdürü Abdurrahman Gündoğdu tarafından imzalandı. Sözleşme kapsamında ilk dönem eğitim, 1 Kasım 2004'te en az 25 kişi ile başlayacak, ikinci dönem ise Mayıs 2005'te gerçekleşecek. 2009 yılına kadar her yıl en az 20 pilot adayı eğitime alınacak. THY tarafından seçilecek her adaya eğitim başlamadan önce 3 sorti deneme uçuşu yaptırılacak.

THY'nin pilot adaylarına, ATF (A) Integrated Eğitimi (Havayolu Nakliye Pilotu Birleştirilmiş Kursu), JAR-FCL-1 (Müşterek Havacılık Kuralları) esasları dahilinde Türk Sivil havacılık Mevzuatı ve THK yönergeleri çerçevesinde, 806 saatlik teorik ders ve 195 saat uçuş eğitimi verilecek. Eğitim THK Uçuş Eğitim Okulu'nda verilecek.

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber