70'inden sonra ÖSS sınavına girecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Mayıs 2008 20:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konya'da, 70 'inden sonra Üniversite sınavlarına girmeye hazırlanan Raşit dede: ''Avukat olup adalet arayacağım'' dedi.Konya'nın Seydişehir ilçesinde ikamet eden 70 yaşındaki Raşit Dindar isimli vatandaş, adli mercilerde haksızlığa uğradığını iddia ederek, aradığı adaleti bulmak için önümüzdeki günlerde yapılacak olan Öğrenci Seçme Sınavına (ÖSS) hazırlanıyor.

''Allah eğer ömür verirse okuyup avukat olacağım ve kendi hakkımı kendim arayacağım'' diyen Raşit Dede, bir kaç gün sonra yapılacak olan üniversite yerleştirme sınavlarında şansını deneyecek.

Uzun bir süredir ÖSS deneme dergileri ve çeşitli kaynaklardan sınava hazırlandığını dile getiren Dindar, bu sene olmazsa seneye daha iyi hazırlanıp tekrar sınava gireceğini ve hukuk fakültesini kazanana dek bu inadının süreceğini söyledi.

Dindar, sözlerinin devamında, iddia ettiği başına gelen haksız olayı ve sonrasını şöyle özetledi:''Kendi köyüm olan Kozlu'da tapu ve kadastro memurları çalışma yaptılar. Yapılan bu çalışma sonrası mal varlığı bir hayli yerinde olan rahmetli dedemden kendi payıma kalması gereken arazinin eksik olduğu kanısına vardım.

Ben de bu durumu adli mercilere taşıdım ve yaklaşık 7 bin 500 YTL masraf yaptım. Ama maalesef aradığım adaleti bulamadım. Açtığım davalardan hakkıma düşen payın bu kadar olduğunu bununla yetinmem gerektiği kararı çıktı.

Çıkan kararı beğenmedim. Adalet Mülkün Temelidir düsturunu en iyi bilenlerden birisiyim ama başıma gelenleri bir türlü hazmedemedim. Ben de kendi hakkımı kendim arayacağım deyip avukat olmaya karar verdim. O gündür bu gündür durmadan Üniversite sınavına hazırlanıyorum. Ömrüm yeterse avukat ya da hakim olmak için sonuna kadar mücadele edeceğim. Taki hakkımı geri alana kadar.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber