Türk Kızılayı, 1.000.000 İyi İnsan Arıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Haziran 2008 13:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Kızılayı tarafından Türkiye genelinde başlatılan ''1.000.000 İyi İnsan Aranıyor'' kampanyası Samsun'da çalışmalarına başladı.

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, düzenlenen toplantıda, halk sağlığının korunmasıyla yakından ilgilenen Türk Kızılayının kan bağışı konusunda da önemli bir faaliyet başlattığını söyledi.

Daha önce aynı amaçla başlatılan ''Kanımızın Yetmemesi Kanımıza Dokunuyor'' kampanyasının devamında ''1.000.000 İyi İnsan Aranıyor'' kampanyasına Samsun ölçeğinde önemli katkılar sağlanacağı inandığını belirten Vali Güzeloğlu, şunları kaydetti:

''Bugün ülke ve il adına hayati önemdeki bir sosyal ve toplumsal bilincin başlangıcındayız. Kampanyada ülke ve il genelinde gönüllü bağışçıların sayısını artırmak hedefleniyor. Bu üst başlıklarla yürütülen çalışmaların Samsun ölçeğinde başarı sağlayacağı inancındayım. İlimizdeki 18-65 yaş arası sağlıklı 800 bin kişinin bu kampanyanın birer adayı olduğunu düşünüyorum. Sürekli yapılan bağışlar insan sağlığının devamlılığına önemli faydalar sağlamaktadır. Birey olarak bize düşen bu bir milyon insandan biri olmaktır.''

Kaymakamların ve birim amirlerinin kendilerinden başlayarak bu çalışmayı bir seferberlik haline getirmesini istediğini belirten Vali Güzeloğlu, ''Genelde bizde bir başlangıç heyecanı ile bu işe başlanır ve zaman içinde çalışma yerini durgunluğa bırakır. Bu heyecanı başlangıcından sonuna kadar taşımalıyız'' dedi.

Toplantıya, kaymakamlar, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber