32 bin ihale 92 kişiye hacklendi

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Haziran 2008 09:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Altivi.com operasyonunda sitenin Kamil Serhat A. tarafından ?hack'lendiği ortaya çıktı. Şirket sahibi Germiyanlıgil'i serbest bırakan polis 32 bin ürünün ihalesini alan 92 kişinin peşinde

İSTANBUL'DA altivi.com adlı internet sitesi hakkındaki şikáyeti üzerine harekete geçen Bilişim Suçlar Şube Müdürlüğü ekipleri, son yılların en teknolojik vurgununu ortaya çıkardı. Aralarında şirketin sahibi Mehmet Germiyangil'in de bulunduğu 23 kişi gözaltına alan polis ilginç bir ayrıntıya ulaştı. 660 bin üyesi bulunan sitenin neredeyse bütün ihalelerinin sadece 92 kişi tarafından kazanıldığını belirledi. Hatta bir kişinin 27 lüks jeep kazandığı tespit edildi.

ŞİRKET DIŞINDAN

İFADELERİ alınan Germiyanlıgil ve 17 kişi yurt dışı yasağı konarak serbest bırakılırken, Altivi.com sitesinin serverlarına başka bir serverdan atak yapılarak ihaleye müdahale edildiği ortaya çıktı. Müdahaleyi yapan kişinin Kamil Serhat A. olduğu ve şirket yetkililerinin durumdan haberdar olmadığı belirlendi.

Vurgunun hacker'lar ile ilişkisini araştıran polis ihaleleri alan 92 kişinin peşine düştü. NİHAT ULUDAĞ/İSTANBUL

Siteye ceza kesilebilir

BİLİŞİM Suçlar Şubesi tarafından yürütülen soruşturmada, altivi.com'un hesap hareketlerini vergi denetçileri de incelemeye başladı. Denetçiler vergi kaçağı olup olmadığını ve ihale sisteminin Şans Oyunları katagorisine alınıp alınmayacağını inceleyecek. Eğer denetçiler bu ihale sisteminin ?Şans Oyunları' katagorisinde olduğunu ispatlarsa, altivi.com'a milli piyango idaresinden izin almadan şans oyunu oynatmaktan ceza kesecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber