Card Finans Nakit ile 1 milyon kişi çıldırdı!

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 07:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Kart faizine sınırlamanın tartışıldığı şu günlerde, Finansbank'ın düşük faizle nakit çekimine ilişkin kampanyası ses getirdi

?KARTTAN nakit çekmek delilik mi?? sloganıyla 3.5 ay önce Finansbank tarafından çıkarılan Card Finans Nakit'e 1 milyon kişi başvurdu. Aylık yüzde 2.99 faiz ve sıfır komisyon oranıyla müşterilerine uygun koşullarda finansman imkanı sunduklarını belirten Finansbank Plastik Katlar ve Tüketici Finansman Pazarlama Grup Yöneticisi Tunç Akyurt, söz konusu ürünün kredi kartı olmadığını, kredili mevduat hesabı olduğunu vurguladı.

MALİYETİ YÜZDE 2.99

Akyurt, kredi kartından nakit avans çekmenin faizi ve komisyonu ile birlikte maliyetinin yüzde 7.54'ü bulduğuna işaret ederek Card Finans Nakit'in ise bir kredi kartı değil, kredili mevduat hesabı karşılığında verilen bir banka kartı olduğunu ifade etti.

Kredi kartı limitinden bağımsız müşterilerine 250 YTL'den az olmamak üzere ayrı bir limit tanımladıklarını anlatan Akyurt, diğer bankalarda da bu ürünün olduğunu, ancak Finansbank'ın 0 komisyon ve aylık yüzde 2.99 faizle farklı bir avantaj sunduğunu ileri sürdü. Akyurt, ?1 milyon kişi başvurdu ama hâlâ onay süreçleri devam ediyor. Sene başından beri kredili mevduat hesabı bakiyemiz 2.5 katına çıktı. Onay rasyoları genelde kredi kartlarından örnek vermek gerekirse yüzde 40'larda. Çünkü orada da Kredi Kayıt Bürosu'na, Merkez Bankası'na, bizdeki veya diğer bankalardaki ödeme davranışlarına bakıyoruz. Bu davranışlardaki filtrelerden geçen insanlara ancak bu limiti tanımlıyoruz? diye konuştu.

Aylık kart cirosu 1.1 milyar YTL

FİNANSBANK Plastik Katlar ve Tüketici Finansman Pazarlama Grup Yöneticisi Tunç Akyurt, kredi kartı pazarında 2006 yılında yüzde 7.5 olan pazar paylarının geçen yıl yüzde 9.7'ye yükseldiğine dikkat çekti. Şu anda toplam 3 milyon 250 bin kart müşterisine sahip olduklarını belirten Akyurt, yıl sonuna kadar kampanyalarla beraber bu sayıyı 3 milyon 750 bin adete çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. Akyurt, aylık kart cirolarının ise 1.1 milyar YTL olduğunu ekledi.

100 bin sarı çizmeli ağa

AKYURT, Barış Manço'nun ünlü şarkısı ?Sarı Çizmeli Mehmet Ağa? dan esinlenerek oluşturulan ?ekstre sözüne 0 faizli kredi' kampanyasına ise bir haftada 100 bin kişinin başvurduğunu aktardı. Yılbaşında yaptıkları pazar araştırması ile tüketicilerin bankadan ziyade eşe, dosta ve esnafa küçük tutarlarda borçlu olduğunu saptadıklarını anlatan Akyurt, şunları söyledi:

?Biz de bu kredi ile yaşadığı mahallede esnafa, eşine yakınına borçlanmış kişilere hitap ediyoruz. Sıfır faizli, komisyon da yok. Bizden bin 500 YTL mi alıyorsunuz, 12'ye bölüyoruz. Karşılığında sizden bin 390 YTL'lik ekstre bakiyesi sözü alıyoruz.?

Ayfer ARSLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber