Türkiye'nin en büyük hali açılıyor

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 05 Haziran 2008 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen ve Türkiye'nin en büyük hal binası olma özelliğini taşıyan ''Bursa Kent Hali''nin 9 Haziranda faaliyete geçeceği bildirildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 1.5 yıl önce inşaatına başlanan ve mimarisiyle yalnızca Türkiye'nin değil Avrupa'nın da en dikkat çeken yapılarından olan Kent Hali'nin teknik donanımıyla da büyük beğeni topladığını belirtti.

Merkez Nilüfer ilçesine bağlı Görükle beldesinde yaptırılan Kent Hali'nin Bursa'nın geleceği düşünülerek inşa edildiğini ifade eden Şahin, açıklamasında şunları aktardı:

''Görükle'ye yapılan Kent Hali Türkiye'nin en büyük ve en modern halidir. Eski hal, modernleşme yolunda ilerleyen Bursa'ya gürültü ve görüntü kirliliği verdiği için şehir dışına taşınması gerekiyordu. Yaklaşık 1.5 yıldır inşaatı devam eden Kent Hali tamamlandı. 9 Haziran Pazartesi gününden itibaren esnaf yeni haldeki yerlerini alacak. Artık daha modern, sağlıklı bir tesiste hizmet verecekler.''

Kent Hali'nde modernizasyonun yanı sıra teknoloji ve hijyenin de ön planda tutulduğuna dikkati çeken Büyükşehir belediye Başkanı Şahin, ''Bu çerçevede bünyesinde kurulan laboratuvarla da Kent Hali Türkiye'de bir ilk. Kimyager, su ürünleri, gıda ve ziraat mühendislerinin görev aldığı laboratuvarda, hale gelen tüm ürünler denetimden geçirilerek piyasaya sunulacak. Kent Hali toplum sağlığına da katkı sağlayacak'' dedi.

Bu arada, Hal Esnafı Dernek Başkanı Şeref Gündoğdu ve Hal Kooperatifi Başkanı Mehmet Toplan ile yeni halde incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı, hal esnafı ve yetkililerle sohbet etti.

Subaşı, halin 9 Haziranda faaliyete başlayacağını, eski halin ise en kısa zamanda yıkılacağını söyledi.

Hal Esnafı Dernek Başkanı Şeref Gündoğdu ise bir tesisi Bursa'ya kazandırdığı için Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber