Toptan'dan zırhlı araç sitemi: Kaymakamların bile var

Haber Giriş : 05 Haziran 2008 17:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Başkanı Köksal Toptan, basında yer alan ?Meclis Başkanı kendisine zırhlı araç aldı? haberlerini değerlendirirken ?Kaymakamların bile zırhlı aracı var. Eğer almasak, ?Meclis Başkanı bir zırhlı araç bile almadı' derlerdi? diye konuştu.

Meclis'te kulisleri gezerek, milletvekilleri ve gazetecilerle sohbet eden Toptan, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. Mecliste sigara yasağına tam uyulduğunu bildiren Toptan, milletvekillerinin ve çalışanlarının sigara içecekleri zaman bahçeye çıktıklarını söyledi.

-BAHÇE SİGARA KOKUYOR-

AKP, Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, bahçede de sigara içilmesine karşı olduğunu belirterek, ?Bahçe sigara kokuyor? diye espri yaptı. Toptan bunun üzerine, ?Yok artık, sigara tiryakisi arkadaşlarımız duymasın? karşılığını verdi.

Kapusuz, Meclis Başkanı Toptan'a zırhlı makam aracı alındığına ilişkin haberleri anımsatarak, ?Sayın Başkanım, sizin yanınızda bunu haber yapanları kınıyorum. Bize göre, bir Meclis Başkanının zırhlı aracı olmaması haberdir" dedi.

Bunun üzerine Toptan, "İstanbul'da kaymakamların da zırhlı aracı varmış, yeni öğrendim" diye konuştu. Toptan, gazetecilerin sorularını cevaplarken de zırhlı makam aracı alımı için bütçeye ödenek konulduğunu hatırlatarak, Olmasaydı, bu sefer de 'Meclis Başkanının bile bir zırhlı aracı yok' diyeceklerdi" şeklinde ifade etti.

Toptan, ?Daha önce Meclis başkanları için zırhlı araç var mıydı?? sorusuna, ?Bilmiyorum, ama Hüsamettin Bey kullandı diye biliyorum, ama emin değilim. Aslında, zırhlı araç Mercedes'ten daha ucuz, üstelik daha kullanışlı? yanıtını verdi.

-TÜRBAN GÖRÜŞMESİ HAKKINDA YORUM YOK-

Toptan, ?Anayasa Mahkemesi'nde görüşmeleri devam eden türban kararı? ile ilgili sorularA ?yorum yok? yanıtını verdi.

Toptan, Meclis bahçesine çıkarak, burada sigara içen milletvekilleriyle de bir süre sohbet etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber