Anayasa Mahkemesi önünde başörtüsü eylemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Haziran 2008 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Ankara'da Genç Siviller üyesi bir grup, Anayasa Mahkemesi'nin üniversitelerde başörtüsü serbestliği getiren Anayasa değişikliği hükümlerini iptal etmesini protesto etti.

Genç Siviller üyesi grubun, güvenlik nedeniyle Anayasa Mahkemesi'nin çaprazında bulunan Anayasa Parkı'nda toplanmalarına izin verildi. Yaklaşık 30 kişinin katıldığı eylemde grup adına basın açıklamasını Gülsüm Çelebi yaptı. Anayasa Mahkemesi'nin yasama yetkisini ele geçirdiğini savunan Çelebi, "Bu binada bulunan 11 devlet memuru TBMM'de 550 milletvekilinin dolayısıyla da onlara oy veren Türkiye halkının iradesine el koymuştur. Bundan böyle egemenlik kayıtsız şartsız yargıçlarındır" dedi.

1982 Anayasası'nın dokunulmaz olduğunu, dünyaya adeta kazık çaktığını söyleyen Çelebi, "Meclis plastik bir saksı çiçeği haline gelmiş, yürütme gücünü elinde bulunduran Hükümet'in yetki alanı Türkiye Büyükşehir Belediye Başkanlığı olacak şekilde sınırlandırılmıştır. Bu kararla Cumhuriyet rejimi ve demokrasi fiili olarak sona ermiş. Ülkemiz bundan böyle, kimseye hesap vermek zorunda olmayan ancak süper yetkilerle donatılmış bu 11 yargıç tarafından yönetilecektir. Ortada bir anayasa kalmadığına göre bu kurumun adını 'Yüksek Kadılar Mahkemesi' olarak değiştiriyoruz" diye konuştu.

Yoğun güvenlik önleminin alındığı eylem basın açıklamasının ardından sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber