Öğretmenler okullarının tamir ve bakımı için kolları sıvadı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Haziran 2008 21:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesindeki Atatürk İlköğretim Okulu'nun idareci ve öğretmenleri tarafından başlatılan 'Kendi Okulunu Kendin Yap' kampanyası kapsamında Okul Aile Birliği ve velilerin işbirliğiyle okulun iç ve dış boyaması, onarım ve bakımı yapıldı.

Kampanya çerçevesinde, 1964 yılında inşa edilen ve 300 öğrencinin eğitim aldığı 8 derslikli Atatürk İlköğretim Okulu'nun onarım çalışmaları başlandı.

Onarım çalışması kapsamında bahçe duvarındaki korkuluklar tamiri edildi, basketbol ve voleybol sahası yeniden düzenlendi, su motoru ve yangın tesisatı alındı, pencereler yenilendi, okulun iç - dış boyası yapıldı.

Onarım çalışması sırasında kullanılan malzemeler, Atatürk İlköğretim Okulunun idarecileri, öğretmenler ve Okul Aile Birliği tarafından karşılanırken, işçiliği de yine okul idarecileri ve öğretmenleri tarafından yapıldı. Onarım çalışmalarına Okul Müdürü Feryat Baydar'ın kaynak makinesi ile bahçe korkuluklarını kaynak yapması ile başlandı.

Atatürk İlköğretim Okul Müdürü Feryat Baydar, 'Kendi okulu kendin yap' kampanyası çerçevesinde başlatılan çalışmaların öğretmenlerin, diğer personellerin ve okul aile birliğinin katkıları ile devam ettiğini belirterek, "Amacımız, öğrencilerimizin eğitim -öğretim ihtiyacını tamamen karşılayarak eğitim yönünden refaha kavuşturmaktır." dedi.

Okul Müdürü Baydar, onarım çalışmalarında öğrencileri de aktif olarak kullanarak, ufuklarını açtıklarını ifade ederek, kampanyanın öğrencilerin kendi kendine yeterli bireyler olarak yetişmesini sağlayacağına inandığını vurguladı.

Okul Aile Birliği Başkanı İkram Topçu ise, çocuklar için kampanyaya katıldıklarını vurgulayarak, "Bizler okuyamadık ama çocuklarımızın okuması için mücadele ediyoruz. Onlar bizim geleceğimizdir. Okulumuzun onarımı için gerek biz, gerek Okul Müdürümüz Feryat Baydar, gerekse görev yapan öğretmenlerimiz seferber oldu. Bu çalışmaların her yönü ile amacına ulaşması için yeterli kaynağı olmadığını, bu yüzden tüm hayırsever iş adamlarının desteklerini bekliyoruz." diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber