Banka hesap işletim ücretine mahkemeden iptal

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Haziran 2008 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ercan YAPICI/YALOVA,

YALOVA Vali Yardımcısı Şakir Özdikici, bankaların vadeli ve vadesiz hesap sahiplerinden ?Hesap işletim ücreti' adı altında aldıkları ücretin ?yasal dayanağının bulunmadığını' mahkeme kararıyla belgeledi. Özdikici'nin kazandığı bu davanın emsal olarak gösterilebileceği bildirildi.

Yalova'da Vali Yardımcılığı yapan Şakir Özdikici, bankalar tarafından tüm vadeli ve vadesiz hesaplardan kesilen ?Hesap işletim ücreti'nin yasal dayanağı bulunmadığını savundu. Bir banka şubesinini, vadeli ve vadesiz iki hesabından 42 YTL'yi bilgisi dışında aldığını söyleyen Özdikici, Yalova İl Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na yazılı başvuruda bulundu. Vali Yardımcısı Özdikici, oluşturulan hakem heyetinin, bankanın uyguladığı hesap işletim ücretinin iptaline ve kesilen paranın iadesine karar verdiğini açıkladı.

Bu karar üzerine bankanın, Yalova Tüketici Mahkemesi görevini yürüten Yalova 2'nci Asliye Hukuk Mahkemesi'ne itirazda bulunduğunu belirten Özdikici, bu mahkemenin de, 7 Mayıs tarihinde itirazın reddine karar verdiğini açıkladı.

EMSAL OLUR

Bankaların hesap işletim ücreti adı altında hesap sahiplerinden para kesilemeyeceğini mahkeme kararıyla kanıtladığını vurgulayan Vali Yardımcısı Özdikici, ?Hesap işletim ücretine ilişkin bu karar, sanırım Yalova'da alınan ilk karardır. Mahkeme kararının msal olacağına, kamuoyunda tüketicilerin haklarının korunması ve tüketici bilincinin geliştirilmesine katkıda bulunacağına inanıyorum? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber