Tüpraş'ın satışına Danıştay vizesi yok

Haber Giriş : 23 Ekim 2004 07:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tüpraş'ın özelleştirilmesinde sona yaklaşıldı. Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, Rekabet Kurulu kararı için verilen yürütmeyi durdurma kararına ortadan kaldırmak amacıyla yapılan itirazı reddetti.

Böylece Tüpraş satışını onaylayan Rekabet Kurulu kararı ve şirketin satış sözleşmesinin iptaline bir adım daha yaklaşıldı. Danıştay 10'uncu Dairesi, söz konusu kararın iptal istemini ise daha sonra esastan karara bağlayacak. Danıştay 10'uncu Dairesi, Petrol- İş Sendikası'nın Tüpraş'ın yüzde 65.76 hissesinin özelleştirme yoluyla devredilmesine izin veren Rekabet Kurulu'nun, ?29 Ocak 2004 tarihli kararının' iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle açtığı davada, oybirliği ile söz konusu kararın yürütmesini durdurmuştu. Bunun üzerine Rekabet Kurumu, bu karara itiraz ederek, 10'uncu Daire'nin kararının kaldırılmasını istedi.

İstemi bir üst kurul olarak görüşen Danıştay İdari Dava Daireleri Genel Kurulu, itirazı yerinde görmedi ve reddetti. Şimdi Danıştay 10'uncu Dairesi, söz konusu kararın iptal istemini ise daha sonra esastan karara bağlayacak. Daha önce Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi, Tüpraş'ın özelleştirilmesine ilişkin İhale Komisyonu kararını iptal etmişti. Bu kararın temyiz edilmesi üzerine Danıştay 10'uncu Dairesi, yerel mahkeme kararının yürütmesinin durdurulması istemini de reddetmişti. 10'uncu Daire, bu davanın temyiz istemini ise henüz sonuçlandırmadı.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber