BES'ten sınıf geçme yönetmeliğine zamanlama tepkisi

Haber Giriş : 12 Haziran 2008 19:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Eğitim Sekreter Yardımcısı Mine Günçiçek, Orta Öğretim Kurumları'nda Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği'nin okulların kapanmasına 1 gün kala değiştirilmesine tepki gösterdi.

Bağımsız Eğitimciler Sendikası Genel Eğitim Sekreter Yardımcısı Günçiçek yaptığı yazılı açıklamada, MEB'in eğitim sistemini yaz-boz tahtasına çevirdiğini ifade ederek, eğitim çalışanlarının ?sabrının taştığını? söyledi. Günçiçek, ?Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği okulların kapanmasına 1 gün kala değişti. Öğretmen ve öğrenciler isyan ediyor. Sayın Bakan, yeni yönetmelikle eğitim sistemimizde tam bir sistem anarşisi yaratmıştır. Yeni yönetmelikle ilgili gelişmeler, Milli Eğitim Bakanlığı'nın çivisinin çıktığını adeta ispatlar niteliktedir? açıklamasında bulundu.

-?MEB BÜROKRATLARI VASIFSIZ?-

Günçiçek yönetmelik değişikliğinin Milli Eğitim Bakanı ve bakanlık yöneticilerinin öğretmenlerle dalga geçmeye ve eğitim sistemini felç etmeye çalıştığını gösterdiğini savunarak, ?Okulların kapanmasına bir gün kala sene sonu işleri bitmiş, karneler basılmaya başlanmış, sınav programları hazırlanmışken yönetmeliğin değişmesi bir eğitim skandalıdır? dedi. Bakanlığın yönetmelik haberini sitesine bile koymadığına işaret eden Günçiçek, yönetmeliğin kendi içerisinde de çeliştiğini iddia etti. yönetmeliğe göre ortalama yükseltme sınavları için ders kesiminden sonra 5 iş günü içerisinde başvurulacağını belirten Gütnçiçek, sınavların ise ders kesiminden bir hafta sonra başlayacağını kaydetti. Günçiçek, ?Anlaşılıyor ki eğitim Milli Eğitim Bakanlığı bürokratları vasıfsız olmalarının yanı sıra sayı sayamayacak hesap yapamayacak kadar basiretsiz ve meşguldürler. Çelişki ve tezatlarla hazırlanmış yeni yönetmeliği okulların açılmasına bir gün kala okullara gönderen ve öğretmenlere adeta dayatan Milli Eğitim Bakanlığı'nı kınıyor ve protesto ediyoruz? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber