8500 polis alımı, KPSS sınavından sonra yapılacak

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Haziran 2008 00:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu'nun polis eğitim merkezlerine öğrenci alımına ilişkin bir takvim olup olmadığı konusunda, İçişleri Bakanı Prof.Dr. Beşir Atalay tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine yanıt geldi.

Bakan Atalay, polis eğitim merkezi müdürlüklerine 2008 yılında 8 bin 500 öğrenci almayı planladıklarını belirtti.

28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak olan KPSS sınav sonuçları açıklandıktan sonra başvuruların başlayacağını bildiren Atalay, başvurularla ilgili değerlendirmelerin ve seçme işlemlerinin il emniyet müdürlükleri ve basın-yayın yoluyla duyurulacağını bildirdi.

BBP lideri Yazıcıoğlu'nun soru önergesi:

Bilindiği gibi 5336 sayılı kanun ile üniversite mezunları arasından polis eğitim merkezlerine öğrenci alımı yapılabilmekte, bu eğitim merkezinden mezun olanlar aday polis memuru olarak göreve başlamaktadır. Diğer taraftan, bu yılki KPSS sınavına 2 milyonun üzerinde adayın katılması beklenmektedir. Birçok aday için hayati bir önem taşıyan bu sınav öncesinde ve sonrasında adayların hayat planlamalarına yardımcı olmak açısından;

1. 2008 yılında, polis eğitim merkezlerine üniversite mezunları arasından kaç adet polis adayı planlıyorsunuz?

2. Polis eğitim merkezlerine öğrenci alımına ilişkin bir takviminiz var mıdır?

3. Polis eğitim merkezlerine öğrenci alımı 2008 (lisans) sınavı öncesinde mi yoksa sonrasında mı yapılacaktır?

İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın yanıtı:

Soru önergesinde konu edilen polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerine 2008 yılında 8 bin 500 öğrenci alınması planlanmaktadır.

28-29 Haziran 2008 tarihlerinde yapılacak olan KPSS sınav sonuçlarının açıklanmasından sonra polis meslek eğitim merkezi müdürlüklerine başvuruların başlatılması düşünülmektedir. Ayrıca, başvurular ile ilgili değerlendirme ve seçme işlemlerine ilişkin tarihler belirlendiğinde, il emniyet müdürlükleri ve basın yayın yoluyla gerekli duyurular yapılacaktır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber