Diyarbakır'da doktorlara bulaşan KKKA virüsü pozitif çıktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Haziran 2008 16:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da kene ısırması sonucu yakalandığı Kırım Kango Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kaybeden Abdulvahap Bayutmuş'un (42) tedavisini yürüten doktor ve temizlikçiden alınan kan örnekleri pozitif çıktı.

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde kene virüsü bulaşan hastaları tedavi eden doktor ve personelden alınan kan örneklerinin tahlil için Ankara'ya gönderildiğini belirten Diyarbakır Sağlık Müdürü Namık Kemal Kubat, sonuçların pozitif çıktığını söyledi.

Yazılı bir açıklama yapan Kubat, virüsün bulaştığı kesinlik kazanan 4 kişi ile şüpheli 6 kişi olmak üzere 10 kişinin hastanede gözetim altında tutulduğunu kaydetti.

Diyarbakır'a son 1 ay içerisinde KKKA hastalığı şüphesiyle bölge illerinden 19 şüpheli vaka geldiğini anlatan Kubat, şüpheli hastalardan alınan kan örneklerinin Ankara'ya gönderildiğini ve bazılarının sonuçlarının henüz gelmediğini belirtti.

Diyarbakır'da bir doktor ve temizlikçiye kene virüsünün bulaşması üzerine sağlık çalışanlarına yönelik bilgilendirme seminerleri başlatıldı.

İl Sağlık Müdürlüğü, hastane ve sağlık ocaklarında çalışan personeli eğitime alırken, doktorlara koruyucu gözlük dağıtıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber