ÖSS'de 'kitapçıklar yanlış dağıtıldı' iddiasına soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Haziran 2008 19:38, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Erzincan'da bazı öğrenciler, Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) kendilerine yanlış soru kitapçıklarının dağıtıldığını, kitapçıkların yeniden toplanıp dağıtılması üzerine de zaman kaybı yaşadıklarını öne sürdüler.

ÖSS'ye Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'ndeki 21 numaralı salonda giren Fatih Der ve Hediye Işık, sınav öncesi verilen kitapçıkların yanlış sıralama ile dağıtıldığının fark edilmesi üzerine sınav sırasında kitapçıkların toplandığını ve tekrar dağıtıldığını öne sürdü.

Der, gazetecilere yaptığı açıklamada, salon görevlileri tarafından sınav başlamadan önce kitapçıkların dağıtıldığını belirtti.

Sınavın başlamasından 10 dakika sonra görevlilerin kitapçıkların yanlış dağıtıldığını fark ettiklerini ileri süren Der, "Görevliler bunun üzerine kitapçıkları toplayıp yeniden dağıttı" dedi.

Der, "Görevliler kitapçıkların yeniden dağıtılması sırasında oluşan zaman kaybını sınavın sonunda bize vereceklerini belirtti. Ancak sınav sonunda her hangi ek zaman kullanmadık" diye konuştu.

Mağdur olduklarını da öne süren Der, söz konusu olay hakkında ÖSYM İl Temsilciliğine şikayette bulunacaklarını kaydetti.

Bu arada, iddia üzerine ÖSYM İl Sınav Merkezi Yöneticiliği tarafından yapılan açıklamada, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"15 Haziran 2008'de yapılan ÖSS'de Erzincan Anadolu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 2. kat 21 no'lu salonda, 'salon görevlilerinin soru kitapçıklarını yanlış dağıttıkları, ardından bu yanlışlığı fark ederek durumu düzeltme yoluna gittikleri, ancak bu sırada adayların 20-25 dakika zaman kaybına uğradıkları' iddia edilmiştir. Yine iddiaya göre, 'salon görevlileri adaylara, kayıp süreyi sınav sonunda kullandıracaklarını söylemiş, ama buna uymayarak adayların mağdur olmalarına neden olmuşlardır'. Bu iddialar üzerine İl Sınav merkezi yöneticiliği olarak soruşturma başlatmış bulunmaktayız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber