20 Haziran 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 20 Haziran 2008 08:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş'i kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Vakıf Üniversiteleri Birliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan Ünlü'yü ve İstanbul Kültür Sanat Platformu heyetini kabul ediyor. (Saat: 11.30/15.30/16.30)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN AVUSTURYA'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon'daki Forum Trabzon Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nin açılışını gerçekleştiriyor.

-Başbakan Erdoğan daha sonra Trabzon'dan Viyana'ya geçerek Avusturya Cumhurbaşkanı Heinz Fischer ve Avusturya Başbakanı Alfred Gusenbauer ile görüşüyor.

-Başbakan Erdoğan, Türkiye-Hırvatistan Avrupa Kupası çeyrek final karşılaşmasını izliyor. (Saat: 14.30/16.00/18.45/19.30/20.45)

-CHP'Lİ KILIÇDAROĞLU'NUN BASIN TOPLANTISI

-CHP Grup Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, ?Tuzla Tersanelerindeki ölümler ve Başbakanın sakladığı gerçekler? hakkında basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 11.30)

-BAKAN ÇELİK MEB-GARANTİ BANKASI PROTOKOLÜ İMZA TÖRENİNDE

-Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, MEB ile Garanti Bankası arasında öğretmenlerin eğitilmesine ilişkin protokolün imza törenine katılıyor. (Saat: 10.00)

-DENİZ KUVVETLERİ'NDE ATATÜRK RÖLYEFİ AÇILIŞ TÖRENİ

-Deniz Kuvvetleri Komutanlığı karargah binasının duvarına monte edilmek için hazırlanan Atatürk konulu rölyefin açılış töreni yapılıyor. (Saat: 10.30)

-MERKEZİ YÖNETİM BORÇ STOKU AÇIKLANIYOR

-Hazine Müsteşarlığı, Mayıs sonu itibariyle Merkezi yönetim iç ve dış borç verilerini açıklayacak. (Saat: 17.30)

-VODAFONE İLE AKUT'TAN ORTAK PROJE TOPLANTISI

-Türkiye Vodafone Vakfı ile Arama Kurtarma Derneği'nin (AKUT) işbirliğiyle gerçekleştirilen ?İletişim Hayattır, Geleceğimizi Birlikte Kurtaralım? projesinin amacı ve hedefleri Türkiye Vodafone Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Rengin Onay ve AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin katılacağı toplantıyla anlatılacak. (Saat: 10.00)

-SİYASİLER: MESUT YILMAZ'IN ?JAPON MODELİ? FANTEZİ

-Bağımsız Rize Milletvekili Mesut Yılmaz'ın, merkez sağı toparlama iddiasıyla ortaya attığı, ?Japon modeli? siyasiler tarafından ?fantezi? olarak değerlendirildi.

-Tarım Bakanı Mehdi Eker, bu konuda bir değerlendirme yapmazken, ?Benim aklıma Japon modeli denince gemi yapımında kullanılan rüzgar enerjisi geliyor? dedi.

-MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ekici ise, ?Ara rejim arayışları? olarak değerlendirdi.

-DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, ?Mesut Yılmaz Fantezisi? derken, AKP'li Ayhan Sefer Üstün ise, ?Ufukta bir ara rejim kokusu gördü? değerlendirmesinde bulundu.

-KÖŞKTEN UMUDUNU KESEN CHP ÇAREYİ ANAYASA MAHKEMESİ'NDE ARIYOR

-CHP bugüne kadar aralarında türbanla ilgili anayasa değişikliği de olmak üzere toplam 14 kanunu Anayasa Mahkemesi'ne taşıdı. Bunlardan 11 kanun hakkındaki karar henüz sonuçlanmazken, türban düzenlemesi ile ilgili Anayasa değişikliğiyle birlikte 3 yasanın yürürlüğü Anayasa Mahkemesi tarafından durduruldu.

CHP, 23. Dönem Meclis'te de toplam 112 kanunu Anayasa Mahkemesi'ne götürmüş bunlardan, 36 kanun hakkında henüz karar çıkmazken, 57 kanunun yürürlüğü durduruldu ya da iptal edildi. 19 Kanunda ise CHP'nin başvurusu reddedildi.

-?ENERJİ İTHALATININ FATURASI 2008'DE 40 MİLYAR DOLARI AŞACAK?

-TMMOB Makine Mühendisleri Odası'nın ?Türkiye'nin Doğal Gaz Temin ve Tüketim Politikalarının Değerlendirilmesi? raporunda, Türkiye'nin enerji ve ekonomi politikalarında son derece kritik bir durum yaşandığı, bu yıl enerji ithalatı faturasının 40 milyar doları aşmasının beklendiği belirtildi.

-Türkiye enerji tüketiminde yüzde 73'lere varan yüksek bir dışa bağımlılık yaşadığı kaydedilen raporda, ?Petrol ve doğal gaz fiyatlarındaki artışın sürmesi durumunda, toplam enerji tüketiminde petrole yüzde 33, doğal gaz a yüzde 29 bağımlı olan Türkiye ekonomisinin ne hale geleceğinin ayrıca hesaba katılması gerekli? değerlendirmesi yapıldı.

-HANE HALKI BORÇ YÜKÜ 110 MİLYARI AŞTI

-Yurttaşların bankalar, katılım bankaları ve finansman şirketlerinden aldıkları konut, taşıt ve diğer tüketici kredileri ile bireysel kredi kartı borçlarının toplam hacmi 13 Haziran itibariyle 110.8 milyar YTL'ye ulaştı.

-Söz konusu borç yükü yılbaşından bu yana 13.5 milyar YTL, son bir yılda ise 28.5 milyar YTL arttı. Hane halkı borç yükü, 2005 sonunda 48.8 milyar, 2006 sonunda 71.8, 2007 sonunda 97.3 milyar YTL düzeyinde bulunuyordu.

-"MASKELENMİŞ BİR EKONOMİK KRİZ YAŞIYORUZ"

-İktisatçı Mustafa Sönmez, krize giren toplumların da tıpkı bireyler gibi, uzun sure krize girdiğini fark etmediği, yaşadıkları anormalliğin farkında olmasına karşın bunu adlandırmaya yanaşmadığı ve tedavi, yardım almaya direndiğini belirterek, ?Bugün, Türkiye dahil birçok ülke de aynı durumdadır. Türkiye'de de aslında fiilen bir kriz durumu yaşanmaktadır, ama yüksek faizle maskelenmiştir? değerlendirmesi yaptı.

-PARA ARZI 399.4 MİLYAR YTL'YE ÇIKTI

-En geniş tanımlı para arzı M3, 30 Mayıs-6 Haziran haftasında 2.9 milyar YTL artarak 399 milyar 434 milyon YTL'ye çıktı. Para arzında yılbaşından bu yana artış 29.3 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-MAHKEME KOOPERATİFLER KANUNU'NA MUHALEFET EDENİ BİR AY İÇKİLİ YERLERE GİTMEKTEN MEN ETTİ

-S.S. Serinevler Konut Yapı Kooperatifi yönetim kurulu başkan ve üyeleri, 2002 yılında kooperatif genel kurulunu toplamadıkları iddiasıyla yargılandı. Aydıncık Asliye Ceza Mahkemesi, Kooperatifler Kanunu'na muhalefet ettikleri iddiasıyla yargılanan üç sanığı bir ay süre ile 'içkili yerlere gitmekten men' cezasına çarptırdı.

-OKULLARDA E-TORPİL DÖNEMİ

-Milli Eğitim Bakanlığı'nın eğitimin kalitesinin yükseltilmesi ve eğitimde şeffaflığın sağlanması amacıyla uygulamaya koyduğu e-kayıt'ta, Bakanlık birim amirlerinin ?torpil? yaptırdığı ortaya çıktı. Her kayıt döneminde yapılan torpil uygulamasına bu yılda da elektronik ortamda devam edildi.

-ALO 183'E 1.5 YILDA YAKLAŞIK 200 BİN ÇAĞRI GELDİ

-Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu bünyesinde hizmet veren Alo 183 Aile, Çocuk, Kadın, sosyal hizmet ve özürlü çağrı merkezine 1.5 yılda 198 bin 433 çağrı geldiğini söyledi.

-Çubukçu, 2007 yılı sonu itibariyle Alo 183 çağrı merkezine ihmal ve istismar alanında yapılan toplam başvuru sayısının 346 olduğunu, başvuranların 136'sının çocuk ve genç, 199'unun kadın, 5'inin özürlü, 4'ünün yaşlı olduğunu kaydetti.

-UZMANLAR KENE KOVUCU SPREYLERE KARŞI UYARIYOR: ?DİKKATLİ KULLANIN?

-Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Akdur, keneden korunmak üzere kullanılan ?kene kovucu sprey?lerin çok dikkatli kullanılması gerektiğini söyledi.

-Prof. Dr. Akdur, bu spreylerin özellikle bebeklerden uzak tutulması gerektiğini belirterek ?2 Ayın altındaki bebeklere kesinlikle sürülmez. Aksi halde az da olsa bebeklerde krizli ölümlere neden olabilir. İç çamaşırlarla da kesinlikle temas etmemeli, vücuda sürülenleri ise mutlaka açıkta kalan kısımlara sürülmeli, elbise altında kalan kısımlara sürülmemeli? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber