SBS Skandalı:Bu Ciddiyetsizlikten Öte İş Bilmemezliktir...

Anka haber ajansından 20.06.2008 tarihinde geçilen ve Memurlar.net'in http://www.memurlar.net/haber>/113188/ linkinde Saat:14.53' te yayıma giren ?SBS'ye kayıt yaptırmayanlara ikinci şans? başlıklı yazıya göre bugüne kadar SBS başvurusu yapmayan öğrencilerin İl Milli Eğitim Müdürlüklerine müracaat ederek açılacak yedek salonlarda sınava alınacakları belirtilmektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Haziran 2008 19:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaptığımız incelemede konu ile ilgili resmi kaynaklı tek bir bilgiye uzun süre rastlayamadık. Sınava saatler kala yayımlanan bu haberin yanlış olduğu kanaatinin oluşması üzerine Anka haber ajansına sorulduğunda Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü kaynaklı olduğunu öğrendiğimiz haberin içeriği ilk kez yapılacak olan SBS için bir skandaldır.

Bu uygulamadan; bırakın öğrencileri, okul yöneticilerini, görüştüğümüz birçok İlçe ve İl Milli Eğitim müdürlüğünün dahi haberi yoktur.

Haber verilse dahi öğrenci okulda olmadığından, sınava giremeyeceğini düşündüğünden, tatile ya da çalışmak üzere memleketine gittiği varsayıldığında daha önce başvuru yapmayan bir öğrencinin haberdar edilmesi mümkün değildir. Çünkü sınav yarın yapılacak olup, sınava günler değil sadece saatler kalmıştır.

Bu uygulama ciddiyetsizliğin ta kendisidir. Böyle bir uygulama ancak; birkaç hafta öncesinden açıklanır ve başvuru yapamayan tüm öğrencilere duyurulması sağlanarak yapılabilir.

Bu Haber Doğru mu?  

İnanmayacaksınız ama doğru. Resmi kaynaklara ulaşmaya çalıştık. Mesainin bittiği bu saatlere kadar (19:00) konu ile ilgili olarak ne MEB'in resmi Web sitesinde (www.meb.gov.tr),  ne Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü sitesinde(egitek.meb.gov.tr)'de,  ne de SBS leri içeren OGES sitesinde (oges.meb.gov.tr) de tek bir cümle yer almamaktadır.

Uygulamanın gerçekliğini ise bir tek mersin.meb.gov.tr  web sitesinden doğrulayabildik. Söz konusu resmi site de konuyu SBS İLE İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMA başlığıyla yayımlamıştır. Yazının linki http://mersin.meb.gov.tr/SBS.htm

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğünce İl Milli Eğitim Müdürlüklerine gönderilen 20.06.2008 tarihli Mailde geçen ?Bilindiği gibi SBS başvuruları 11 şubat 2008 tarihinde başlamış ve talepler doğrultusunda müteaddit defalar uzatılmıştır. Buna rağmen süresi içerisinde başvurusunu yapmayan öğrenciler için 19 haziran 2008 tarihine kadar gelen başvurular da değerlendirmeye alınmış ve sınava girmeleri sağlanmıştır.? ifadesinden bırakın öğrencileri okullar dahi haberdar edilmemişlerdir.

Bu haksızlık, adaletsizlik,ciddiyetsiz ve daha da ötesi iş bilmemezliktir. Öğrencilerin gelecekleri ve kaderleri ile oynamaktır. Bu bir hak tanıma değil hak gaspıdır. Bu uygulamadan haberdar olmadığı için sınava giremeyecek bir öğrenci velisinin yargıya başvurması halinde tüm sınavın iptali söz konusu olabilecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber