Eğitek: SBS sorunsuz geçti

Haber Giriş : 21 Haziran 2008 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlköğretim 6. sınıf öğrencileri için düzenlenen ilk Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sona ererken, Eğitim Teknolojileri Gene Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, sınavın sorunsuz geçtiğini ve şu ana kadar herhangi bir şikayet gelmediğini bildirdi.

) -İlköğretim 6. sınıf öğrencileri için düzenlenen ilk Seviye Belirleme Sınavı (SBS) sona ererken, Eğitim Teknolojileri Gene Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci, sınavın sorunsuz geçtiğini ve şu ana kadar herhangi bir şikayet gelmediğini bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Orhan Ekinci ANKA'ya yaptığı açıklamada, sınavın Türkiye genelinde sorunsuz tamamlandığını bildirdi. Sınav, yurt içinde tüm iller ve bazı ilçeler ile yurt dışında 10 ilde olmak üzere toplam 544 merkezde toplam 6 bin 771 binada, 114 bin 692 salonda gerçekleştirildi Ekinci sınav da yaklaşık 115 bin öğretmenin görev aldığını kaydederek, ?Sınav sorunsuz geçti ve hiçbir sorun bildirilmedi. Şu ana kadar herhangi bir şikayet almadık? dedi. SBS sonuçları 31 Temmuz'da açıklanacak.

-YARIN SBS'YE 7 SINIFLAR GİRECEK-

Ekinci, 7. sınıfların SBS'ye yarın gireceğini hatırlatarak, yarın sınava 514 bin 889'u erkek, 475 bin 885 kız aday olmak üzere toplam 990 bin 774 aday katılacağını açıkladı. Ekinci, kayıt yaptıramayan yada bazı nedenlerle kayıtları gözükmeyen öğrencilerin milli eğitim müdürlüklerine başvurarak kendileri için açılan ek sınıflarda sınava girebileceklerini bildirdi.

Ekinci ayrıca, engelli ve hastanede bulunan öğrencilerin de başvuranların hastanelerde sırava girebileceklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber