81 ilin valileri Çeşme'de bir araya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Haziran 2008 17:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vilayetler Hizmet Birliği Eğitim Semineri, Çeşme ilçesinde başladı. Altınyunus Oteli'ndeki seminere İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Osman Güneş, 81 ilin valileri, Vilayet Hizmet Birliği üyesi il genel meclisi başkan ve üyeleri katılıyor.

Açılış konuşmasını yapan İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, "Türkiye'de kapsamlı kamu yönetimi reformu başlatılmıştır. Bunun bir parçası olarak mahalli idareler. yetki ve kaynak bakımından önemli kazanımlar elde etmiştir." dedi. İlgili kanuni düzenlemenin uygulamasında görülen bazı aksakların ve ihtiyaca göre yapılacak değişiklerin gözönünde tutulmasında fayda gördüğünü belirten Vali Kıraç, "Mahalli idarelerin ihtiyaç duyduğu kanun düzenlemeleri ve düzeltilmesi gereken hususları, bir bütünlük içinde Hükümet'e, İçişleri Bakanlığı'na ve diğer ilgili birimlere ulaştırılacak bir çalışmayı başlatılmış oluyoruz. Türkiye'nin, gelişen ve değişen dünyada kendi içinden gelecek önerleri ilgili platfromlara ulaştırması çok önemlidir." şeklinde konuştu.

Ankara Valisi ve Vilayetler Hizmet Birliği Başkanı Kemal Önal ise yeni kurulan birliklerinin ik icraatının bu seminer olduğunu kaydetti. Vali Önal, "İnanıyorum ki bu iyi bir başlangıçtır. Önümüzdeki dönemlerde daha geniş kapsamlı eğitim seminerlerinde birarada olacağız." dedi.

Seminerin birinci günü akşamında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Bergama Vapuru'nda, Vali Kıraç ise ikinci ve son günün akşamı seminerin düzenlendiği otelde akşam yemeği verecekler. Bazı katılımcıların eşleriyle birlikte geldiği seminer programının dışında kalan zamanlarda Kemeraltı, Çeşme, Alaçatı, Meryem Ana Evi, Efes antik şehri ve Şirince gezileri yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber