Emniyet Müdürü, sahtecilikten tutuklandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Haziran 2008 09:13, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Merkez Emniyet Müdürleri'nden Yalova eski Emniyet Müdür Yardımcısı S.E., sahte evrakla üzerine yat geçirdiği iddiasıyla tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, Antalya'dan 6 aylığına kiraladıkları yatla Yalova'ya gelen Ş.P. ile bayan E.P. kiralama süresinin bitmesine rağmen yatı teslim etmedi. Kiralık 'Büyükkurt' adlı yatından bir türlü haber alamayan yat üreticisi ve kiralayıcısı Hasan Ali Büyükkurt, bütün sahillerde yatını aramaya başladı. Bu süre içerisinde Antalya savcılığına suç duyurusunda bulunan Büyükkurt, Yalova'dan gelen ihbar üzerine şehre gelerek yatını teşhis etti. Büyükkurt'un haber vermesi üzerine İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı

Deniz Polisi operasyon gerçekleştirerek, yatı buldu. .

Yakalanan yatında bazı değişiklikler yapıldığını tespit eden Hasan Ali Büyükkurt, yat isminin de değiştirilerek 'Seda' adının koyulduğunu ve yatının sahte evraklarla Birinci Sınıf Emniyet Müdürü ve Başmüfettişi S.E. adına kayıtlı olduğunu öğrendi.

Polisin sorgusu sonucunda, yatın Yalova'nın Çiftlikköy ilçesine bağlı bir muhtarlıktan alınan belgeyle, Tuzla Liman Başkanlığı tarafından ruhsatlandırıldığı ortaya çıktı. Olay üzerine yatı kiralayan Ş.P. bayan arkadaşı E.P. ve yatın sahibi olan polis müdürü S.E. gözaltına alındı. Sorguları tamamlanan zanlılar cezaevine konuldu.

Polis Müdürü S.E.'nin, "Akrabam olan Ş.P. ticaretle uğraşıyordu. Yatın ise kendisine ait olduğunu söylüyordu. Geçen yıl bana, 'Abi borcum var. Vergi borcum da bulunuyor. Yatı üzerime alamıyorum. Senin üzerine olsun ben daha sonra alırım' dedi. Samimiyetine güvendiğim için kabul ettim. Evrakları ise kendisi hazırladı. Ben sadece imza attım" dediği öğrenildi.

SAİM ÇOTUK

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber