Telefon gaspına 17.5 yıl ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Haziran 2008 14:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İsmail AKDUMAN/SAMSUN, (DHA)

SAMSUN'da, otomobilin içinde oturan iki arkadaşı elindeki tabancayla tehdit ederek şehir dışına çıkaran ve cep telefonunu gasp eden 38 yaşındaki Aydın Yaman, tutuklu yargılandığı mahkeme tarafından ?gasp, hürriyeti tahdit ve ruhsatsız silah bulundurmak' suçlarından toplam 17.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Sanık savunmasında, ?Alkollüydüm. Hiç bir şey hatırlamıyorum? dedi.

Olay, geçen yıl Mart ayında meydana geldi. 27 yaşındaki Ahmet Sami Çakıroğlu, kız arkadaşı 20 yaşındaki Gülbeyaz Bayram'la birlikte Doğupark'a gitti. Otomobilin içinde sohbet eden gençlerin yanına bir süre sonra Aydın Yaman geldi. İddiaya göre, arka kapıyı açıp otomobile binen Yaman, ruhsatsız tabancasını çıkarıp öndeki iki kişiye ölümle tehdik etti. Yaman, daha sonra Çakıroğlu'ndan otomobili şehrin dışında bulunan Toptepe'ye sürmesini istedi. Bu sırada genç kızın cep telefonunu da zorla aldı. Toptepe'ye gelince de tabancanın kapzasıyla Ahmet Sami Çakıroğlu'nun başına vurup otomobilden inen Yaman, 2 gençten de dışarıya çıkmasını istedi. Ancak, Çakıroğlu aniden hareket ederek kaçıp polise gitti.

Kısa süre sonra yakalanan ve tutuklanarak cezaevine gönderilen Aydın Yaman, Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün son kez hakim karşısına çıktı. Yaman savunmasında, ?O akşam çok alkol almıştım. Ne yaptığımı hatırlamıyorum. Kendime gelince Toptepe'deydim? dedi. Daha önceki duruşmalara katılan Gülbeyaz Bayram ise ?Tabancayla tehdit ederek bizi kaçırdı. Telefonumuzu zorla aldı. Bizi bırakması için kendisine yalvardık? diyerek sanıktan şikayetçi olduklarını söylemişti.

Mahkeme, hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen sanığın yakalandığı zaman üzerinde Gülbeyaz Bayram'ın cep telefonunun çıkması nedeniyle Aydın Yaman'ı suçlu bulup, ?gasp, hürriyeti tahdit ve ruhsatsız silan bulundurmak' suçlarından toplam 17.5 yıl hapis cezası verdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber