İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Doktor raporu alarak askerden kaçmak artık çok zor

Milli Savunma Bakanlığı, daha önce 3 gün yapılan sınav ve testlerin süresini de 4 yıllık üniversite mezunları için 25 güne çıkardı. Yeni uygulama doktor raporu alarak askerden kaçmayı zorlaştıracak. Değişikliğe göre, bir sonraki celp dönemine kalmak isteyenlerin en az 25 günlük doktor raporu alması gerekiyor. Sağlık kuruluşlarının verdiği 25 günlük raporlar ise heyet raporu olarak düzenleniyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Haziran 2008 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Genelkurmay Asal Dairesi'nin celplerde olan 3 günlük sınav süresini 25 güne çıkarması askerliğini ertelemek isteyenlerin tamamen önünü kesti. Daha önce celplerde 3 günlük sınav süresince rapor alarak askerliğini erteleyenler, sürenin 25 güne çıkması üzerine bu imkândan da tamamen yoksun kalmış oldular.

Eski uygulamada, yedek subaylık sınavını 3 günlük süre içinde yapan MSB, düzenlemeyle sınav ve test süresinin 25 güne çıkardı. Böylece, önceki uygulamada, yedek subaylık sınavına girmek istemeyen emniyet teşkilatı personeli sınav sürelerini içeren 3 günlük doktor raporu alarak bir sonraki celp dönemine kalıyordu. Ancak, değişiklikle 25 güne çıkarılan sınav ve test süresinden kurtulup bir sonraki celp dönemine kalmak isteyenler en az 25 günlük doktor raporu almak zorunda kalacak.

Sağlık kuruluşlarının verdiği 25 günlük raporlar ise heyet raporu olarak düzenleniyor.

İŞTE MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞININ AÇIKLAMASI

MİLLÎ SAVUNMA BAKANLIĞI

BASIN AÇIKLAMASI

TARİH : Haziran 2008

NO. :

323'üncü Dönem olarak, Ağustos 2008 Yedek Subay Celbinde sevke tabi yedek subay aday adaylarının test ve mülakatları, 01-25 Ağustos 2008 (dahil) tarihleri arasında 25 gün süreyle devam edecektir.

Bu dönemde sevke tabi olan yedek subay aday adayları, 01 Temmuz 2008 ile

31 Temmuz 2008 tarihleri arasında bulundukları yere en yakın askerlik şubesinden sevk evrakını alacaklardır.

Bu yasal süre içerisinde askerlik şubesinden sevk evrakını almayanlar ile sevk evrakını aldıkları halde, 03 Ağustos 2008 (dahil) günü mesai bitimine kadar test ve mülakata katılmayanlar bakaya işlemine tabi tutulacaklardır.

Ancak, bu dönemde test ve mülakat faaliyetleri; 04-25 Ağustos 2008 tarihleri arasında mesai bitimine kadar MEBS Okl. ve Eğt.Mrk.K.lığı (Mamak/ANKARA)'nda devam edeceğinden, bu tarihler arasında bulundukları yerdeki askerlik şubesine müracaat ederek sevk evrakını alabileceklerdir. Bu tarihler arasında sevk evrakını alarak test ve mülakata katılmayanlar hakkında tekrar bakaya işlemi yapılacaktır.

1632 sayılı Askerî Ceza Kanununun 63'üncü maddesinde, bakayaların hapis cezası ile cezalandırılmaları öngörüldüğünden, sevke tabi yükümlülerin herhangi bir hak kaybına uğramamaları için, yukarıda belirtilen yasal süre içerisinde en yakın askerlik şubesinden sevk belgelerini almaları, mazereti olanların ise mazeretinin bitiminde askerlik şubelerine başvuruda bulunmaları önem arz etmektedir.

Sevke tabi yedek subay aday adaylarının, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi almak istemeleri halinde, www.asal.msb.gov.tr internet adresinin ana sayfasında bulunan tebliğ niteliğindeki TRT duyurusu metnini incelemeleri gerekmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber