Tarım Kredi Müdürü'nün maaşı Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Haziran 2008 17:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

MHP Bursa Milletvekili Hamit Homriş, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Bedrettin Yıldırım'ın aldığı maaşı Meclis gündemine taşıdı.

Homriş, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in yanıtlaması istemiyle, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Yıldırım'ın aylık 16 bin 750 YTL maaş aldığının çeşitli basın organlarında yer aldığını belirterek, Yıldırım'dan önceki genel müdürün aylık 3 bin 500 YTL maaş aldığını bildirdi.

Mehdi Eker'e, "2003 yılında kurumun o zamanki genel müdürü 3 bin 500 YTL maaş alırken, 2007 yılında şimdiki genel müdürün 16 bin 750 YTL maaş alması sizce adil midir?" diye soran Hamit Homriş, Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürünün, hangi kurumlarda yönetim kurulu üyeliği görevinde bulunduğunu da öğrenmek istedi.

MHP'li Homriş, önergesinde, genel müdürün aldığı maaş ve yönetim kurulu üyeliklerinin hangi kanun kapsamına girdiğinin de açıklanmasını istedi. Hamit Homriş, TBMM Başkanlığına sunduğu bir diğer soru önergesinde de Bakan Eker'e, Tarım Kredi Kooperatifinin İran'da gübre fabrikası satın aldığını belirterek, "Tarım Kredi Kooperatifinin, Türkiye'de yatırım yapması ve istihdamı arttırması gerekirken hangi sebeplerden dolayı İran'da 656 milyon dolara fabrika satın almıştır?" diye sordu.

MHP Bursa Milletvekili Homriş, Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker'e, "Türk çiftçisine daha ucuz gübre satılması amacıyla İran'da fabrika alınmasına rağmen hala neden Türk çiftçisine pahalı gübre satılmaktadır?" sorusunu yöneltti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber