Unakıtan: Maliye Bakanlığı paranın üstüne yatmıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Haziran 2008 15:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kamu kuruluşlarının kendilerine tahsis edilen Hazine arazilerini, "Ben satarım, parasını da ben alırım" anlayışıyla hareket ettikleri zaman, devletin bütçe disiplinin bozulacağını söyledi. Unakıtan, "O zaman Maliye Bakanlığını niye kurdunuz? Maliye Bakanlığı, paranın üstünde yatmıyor ya..." dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu, daha önce alt komisyona sevk edilen Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde değişiklik öngören tasarının görüşmelerine başladı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, tasarıyı, "Bütçe disiplinini alt-üst eden çok vahim bir düzenleme" diye niteledi. Hazine arazileri üzerindeki irtifak hakkı tesisine ilişkin sürelerinin uzatılmasının gerekçelerinin açıklanması isteyen Öztrak, "Bir yerlerden bir şey mi kaçırılıyor?" diye sordu.

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda değişiklik içerdiği iddia edilen tasarının, ancak 3 maddesinin bu kanunla ilgili olduğunu anlatan Öztrak, birçok kanunda değişiklik yapıldığını, düzenlemede aflar bulunduğunu söyledi.

DSP İzmir Milletvekili Harun Öztürk de tasarının mali disiplini bozacağını savundu.

Tasarıya karşı çıkan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay da düzenlemeyle "yolsuzluğa ve devletin parasının çarçur edilmesine zemin hazırlandığını" öne sürdü.

Eleştirilere yanıt veren Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, muhalefetin bazı görüşlerine katıldığını ifade ederek, bütçe birliğini sağlamanın esas olduğunu belirtti.

Alt komisyonda yapılan bazı düzenlemelere karşı olduklarını bildiren Unakıtan, Hazine'nin bütün mallarının idaresinin Maliye Bakanlığında olduğunu, ancak ihtiyaçları dolayısıyla diğer bakanlıklara tahsisler yapıldığını söyledi. Unakıtan,

"Maliye Bakanlığının kendi kuruluşu, vazifeleri var. O zaman buraları, Maliye Bakanlığı satacak. İlgili yere yine verir. Ne yapacak? Maliye Bakanlığı, paranın üstünde yatmıyor ya... O bakımdan, arkadaşlarla o konuda aynı fikirdeyim."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber