YURT-KUR'a başvurular yarın başlıyor

Haber Giriş : 30 Haziran 2008 12:26, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf öğrencilerinin yurt, burs, öğrenim ve katkı kredisi başvuruları yarın başlayacak.

Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, 2008-2009 öğretim yılında kurum yurtlarında barınmak, burs, öğrenim ve katkı kredisi almak isteyen, halen bir yükseköğretim kurumuna devam eden ara sınıf (önlisans, lisans ve yüksek lisans) öğrencilerinin başvuruları 1 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında yapılacak. Yüksek lisans, doktora, ön kayıt ve özel yetenek sınavı ile yüksek öğretim programına girecek öğrenciler ise başvurularını 22 Eylül-5 Ekim tarihleri arasında yapabilecek. Başvurular YURTKUR'un www.kyk.gov.tr adresindeki internet sayfasından yapılacak.

Kurum yurtlarında barınmakta iken yükseköğretim kurumunu süresi içinde bitirememiş artık yıl öğrencileri 8-24 Eylül tarihleri arasında 2007-2008 öğretim yılında barındıkları yurt müdürlüklerine başvuruda bulunabilecek.

Asıl listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kayıtları 1-12 Eylül tarihleri arasında, kalan boş yatak sayısına göre hazırlanacak olan birinci yedek listeden yurda girmeye hak kazanan öğrencilerin kesin kayıtları 15-19 Eylül tarihleri arasında yapılacak. Bundan sonraki her Pazartesi günü ilan edilecek olan yeni yedek listedeki öğrencilere 5'er gün kayıt süresi tanınacak.

Yedek listeden öğrenci alımına 8 Aralık Pazartesi günü son verilecek. Yurtlar 8 Eylül'de hizmete açılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber