ÖSYM, Skandalın Hesabını Vermeyecek mi?

24 Haziranda yayımladığımız haberde, ÖSYM'nin 2008/3 KPSS tercih işlemlerinde alan kontrolü yapmadığını belirtmiştik. Bu şu anlama gelmektedir: ÖSYM, kamu kurumlarının mezuniyete ilişkin aradığı şartlar ile adayların beyan ettiği mezuniyete ilişkin şartın kontrolünü yapmamış, bu nedenle de niteliği tutmadığı halde yüzlerce aday kadro ve pozisyonlara yerleşmişti. 27 Haziran'da bu konuyu ziyaretçilerimize sorduk. 3 günde 17 bin kişi ankete katıldı. Ankete katılanların yüzde 93'ü yapılan uygulamanın bir skandal olduğunu belirtmekte ve bir açıklama yapılmasını istemektedir.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 01 Temmuz 2008 09:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖSYM'nin bölüm- alan kontrolü yapmamış olması sebebiyle

- yüzlerce kadro boş kalacak,

- nitelikleri tutan adaylar işsiz kalmaya devam edecek,

- kamu kurumları ise eleman ihtiyaçlarını karşılayamayacak.

Bölüm alan kontrolünün yapılmamış olmasından dolayı, niteliği tutmadığı halde herhangi bir kadro veya pozisyona yerleşen adayların ataması kamu kurumlarınca yapılmayacaktır. Zira kadro veya pozisyona yerleşebilmek için, kamu kurumunun tercih kılavuzunda belirttiği niteliklere sahip olunması gerekmektedir. ÖSYM'nin skandal olarak nitelenen hatasından dolayı, niteliği tutmadığı adayların bir hak elde etmesi söz konusu değildir.

Diğer taraftan, yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen, ÖSYM'den yapılan bu skandal işleme ilişkin herhangi bir tatmin edici açıklama yapılmamıştır.

ÖSYM yaptığı işin hesabını vermeye yanaşmadığı gibi sorgulayıcı nitelikteki tüm haberleri de görmezden gelmektedir.

Memurlar.net olarak, hem adayları hem de kamu kurumlarını mağdur eden bu uygulamaya ilişkin, ÖSYM'nin hesap vermesi gerektiğini, bir soruşturma açılarak, kılavuzda yazmasına rağmen bilgisayar ortamında bu işlemi yapmayan teknik personel bulunması gerektiğini düşünüyoruz. Bu derece sorumsuz davranan personel mutlaka bulunmalı ve gerekli cezalar verilmelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber