2 Temmuz 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-ERGENEKON OPERASYONU

-Ergenekon operasyonu kapsamında dün yaşanan şok gözaltıların iç ve dış yankıları sürüyor. Aralarında emekli general ve gazetecilerin bulunduğu gözaltına alınan isimlerin İstanbul'daki sorgulamaları yapılıyor. Yeni gözaltıların yaşanabileceği bekleniyor.

-Bu arada Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'ün gözaltına alınması nedeniyle ATO Meclisi olağanüstü toplanıyor. Toplantıya TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da katılıyor. (Saat: 11.00)

-AKP SAVUNMASI YARIN

-AKP, kapatılma davasına ilişkin yarın Anayasa Mahkemesi'nde sözlü savunma yapacak. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın sözlü açıklama metnini üzerinde de çalışacak AKP kurmayları savunmaya son şeklini bugün verecek. Sözlü savunmanın son şekline MYK'da onay verilecek. Savunmayı Devlet Bakanı Cemil Çiçek ile Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ yapacak.

-SİVAS KATLİAMI'NIN 15. YILI

-Sivas katliamı 15'nci yıl dönümünde çeşitli etkinliklerle protesto edilecek. Katliam, Sivas Madımak oteli başta olmak üzere, Ankara, İstanbul ve İzmir'de vatandaşlar tarafından protesto edilecek.

-Sivas Madımak Oteli önünde düzenlenecek anma toplantısına, on binlerce vatandaşın katılması bekleniyor. Buradaki etkinliklere siyasi parti liderleri, sivil toplum kuruluşları ve meslek örgütü temsilcileri destek verecek. Sivas'taki anma etkinliklerine çevre illerden de katılımlar olacak.

-DSP Lideri Sezer, SHP Genel Başkanı Karayalçın ve ÖDP Genel Başkanı Uras Sivas'taki etkinliklere katılıyor. (izleniyor)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABÜLLERİ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanı Sergey Labrov ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra Ayrımcılıkla ve İnkarla Mücadele Birliği (Anti-Defamation League-ADL) Direktörü Abraham H. Foxman ve beraberindeki heyeti kabul ediyor.

-Cumhurbaşkanı Gül, DPT Müsteşarı Ahmet Tıktık ve Yücel Altınbaşak'ı ve Kazakistan İş Konseyi heyetini kabul ediyor. (Saat: 14.30/16.00/16.45/17.45)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Adile Sultan Sarayı'nda düzenlenecek olan Türkiye Enerji Forumu açılış törenine katılıyor. (Saat: 9.30)

-TBMM GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda İl Özel İdareler Kanunu ile Belediyelere Ek Kaynak Aktarımını Öngören Yasa Teklifi'nin görüşmelerine devam ediliyor. (Saat: 13.00)

-TBMM KOMİSYONLARI

-Milli Eğitim Komisyonu'nda, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanun Tasarısı görüşülüyor.

-Çevre Araştırma Komisyonu, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Su Ürünleri Federasyonu, Türkiye Turizmciler Yatırımcılar Derneği ile Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkililerini dinliyor.

-Uyuşturucu Araştırma Komisyonu'na Sahil Güvenlik Komutanlığı brifing veriyor. (Saat: 10.30/10.30/15.30/14.00)

-BAKAN ÇAĞLAYAN ANKARA 5. ORGANİZE SANAYİ BÖLGELERİ TOPLANTISI

-?Ankara 5. Organize Sanayi Bölgeleri Ortak Toplantısı? Ankara Sanayi Odası'nda gerçekleştirilecek. Toplantıya Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Ankara Valisi Kemal Önal, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve bazı ilçelerin kaymakam ve belediye başkanları ile organize sanayi bölgelerinin başkanları katılacak. (Saat: 11.00)

-E-GÜMRÜK PROJESİ TOPLANTISI

-Gümrük Müsteşarlığı ile Turkcell, Avea ve Vodafone tarafından ortaklaşa yürütülen Gümrük İdaresi'nde SMS Bilgilendirme Mesaja Projesi tanıtımı Sheraton Otel'de yapılıyor. (Saat: 9.30)

-KIZILAY BİNASI PROJESİ

-Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türk Kızılayı tarafından teslim alınan ve Beğendik binası olarak bilinen sosyal ve rant tesislerinin tamamlanması ve hayata geçirilmesi için başlatılacak çalışmaları anlatıyor. (Saat: 11.00)

-TÜRK TARIMI PANELİ

-Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin ?Küresel Gıda Krizi Eşiğinde Türk Tarımı? konulu paneli TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenleniyor. Panele Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker ile TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu katılıyor. (Saat: 10.00)

-TOPLAM İHRACAT, HAMMADDE İTHALATINA BİLE YETMEDİ

-Türkiye'nin Ocak-Mayıs dönemindeki hammadde ithalatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38.7 artarak 65 milyar dolara ulaştı. Türkiye'nin beş ayda 57 milyar dolar olan toplam ihracatı, sadece hammadde ithalatını bile karşılamadı.

-PROF.DR. TURAL: ?GENÇLİĞE HİTABE'Yİ ATATÜRK'ÜN YAZMAMIŞ OLMA İHTİMALİ MİLYONDA BİR?

-Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, ?Gençliğe Hitabe?yi Atatürk'ün yazmamış olma ihtimalinin milyonda bir olduğunu ifade ederek, ?Gençliğe Hitabe, Büyük Nutkun son sayfasıdır. Cümlelerin bağlantılarına dikkate almazsanız, bir üslup araştırıcısı gibi görmezseniz, Atatürk'ün konuşma üslubunu bilmezseniz o zaman istediğiniz şeyi atabilirsiniz, söyleyebilirsiniz? dedi.

-10 CUMHURBAŞKANININ SÖYLEV VE DEMEÇLERİ KİTAPLAŞTIRILIYOR

-Cumhuriyetin kuruluşundan ve Mustafa Kemal Atatürk'ün 29 Ekim 1923'te Cumhurbaşkanı seçilmesinden günümüze kadar geçen sürede görevini tamamlamış 10 Cumhurbaşkanının söylev ve demeçleri, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı tarafından bir araya getirilerek, kitaplaştırılıyor.

-Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Sadık Tural, ?Bugünkü siyasetçilerin de bu 10 Cumhurbaşkanın söylediklerinden alacakları çok şey var? diyerek çalışmanın önemine işaret etti.

İYİ GÜNLER DİLERİZ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber