Kadının statüsüne düzenleme getiren yasa kabul edildi

Haber Giriş : 27 Ekim 2004 18:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TBMM Genel Kurulu, "Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı"nı kabul etti.

Yasaya göre, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, kadının insan haklarının korunması ve geliştirilmesine, sosyal, ekonomik, kültürel ve siyasal yaşamdaki konumlarını güçlendirmeye, hak, fırsat ve imkanlardan eşit biçimde yararlanmalarını sağlamaya yönelik çalışmalar yapacak. Kadına yönelik her türlü şiddet, taciz ve istismarın önlenmesi için de çalışmalarda bulunacak olan Genel Müdürlük, kadının aile ve sosyal yaşamdan kaynaklanan sorunlarının çözümüne destek olacak.

Genel Müdürlüğün ana hizmetleri, Kadının Ekonomik Statüsünü Güçlendirme, Kadının Sosyal Statüsünü Geliştirme ile Dış İlişkiler ve İletişim, Dokümantasyon ve Yayın olmak üzere 4 daire başkanlığından oluşacak. Genel Müdürlüğün danışma birimleri, Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı ve Hukuk Müşavirliği, yardımcı hizmet birimi de İnsan Kaynakları ve Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı olarak belirlendi.

Başbakan ya da görevlendirileceği bir bakan başkanlığında "Kadının Statüsü Danışma Kurulu" oluşturulacak. Kurul, en az 4 öğretim üyesi, Kadının Statüsü Genel Müdürü ve ana hizmet birimleri daire başkanları ile kadın hakları konusunda çalışmalarda bulunan 5 sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden oluşacak.

Danışma Kurulu, devletin ekonomik, sosyal, kültürel ve kadına ilişkin politikaları çerçevesinde kadının statüsü ile ilgili sorunları inceleyerek genel politikalar oluşturulmasına yardımcı olacak, plan ve programların uygulanması konusunda görüş bildirecek.

aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber