OKS tercih kılavuzu internette yayımlandı

Fen ve Anadolu liseleri ile diğer bazı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla son kez düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) tercih kılavuzu, bugün internette yayımlandı. Tercih işlemleri, internetten, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 11:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Fen ve Anadolu liseleri ile diğer bazı liselere öğrenci yerleştirmek amacıyla son kez düzenlenen Ortaöğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı'nın (OKS) tercih kılavuzu, bugün internette yayımlandı.

Adaylar, 8 Haziranda gerçekleştirilen OKS'nin sonuçları açıklandıktan sonra, kılavuzda yer alan kurallara göre okul tercihi yapabilecek. Sınav sonuçları, 11 Temmuzda açıklanacak.

Fen liselerini tercih edebilmek için Matematik-Fen, diğer okulları tercih edebilmek için Türkçe-Matematik puan türünden en az 160 puan almak gerekiyor.

Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının "http://oges.meb.gov.tr" veya "http://www.meb.gov.tr" adresli internet sitesinden veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11-18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Sınav sonucuna göre adaylar için iki kez yerleştirme ve bir kez de tercihte yükselme işlemi yapılacak.


OKS Tercih ve Yerleştirme e- Kılavuzu

Kılavuzu Word biçiminde almak için tıklayınız.

Kılavuzu Pdf biçiminde almak için tıklayınız.

KıKılavuzu Zip biçiminde almak için tıklayınız.


Birinci yerleştirme sonucu 25 Temmuzda açıklanacak. Aday, kazandığı okula 28 Temmuz-4 Ağustos arasında kesin kaydını yaptırabilecek. Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanları ise 5 Ağustos 2008'de ilan edilecek.

Kesin kayıtlardan sonra boş kalan okul kontenjanlarını doldurmak için ikinci yerleştirme işlemi yapılacak.

İkinci yerleştirmeye katılmak isteyen adaylar, 6-10 Ağustos arasında başvuru işlemlerini yaptırdığı okul müdürlüğüne ikinci yerleştirme tercih talep dilekçesini doldurarak müracaat edecek. Sonuçlar 15 Ağustos 2008'de ilan edilecek. İkinci yerleştirme sonucuna göre kayıt hakkı kazanan adaylar 16-22 Ağustos arasında kesin kayıt yaptırabilecek. 23 Ağustosta ise ikinci yerleştirme sonucuna göre boş kalan kontenjanlar ilan edilecek.

Tercihte yükselme işlemi, kontenjan boşluklarını doldurmak için sadece adayın tercihinde yükselme veya yerinde kalmaya yönelik uygulanacak.

Tercihte yükselme talepleri 24-25 Ağustos arasında adayın başvurduğu okul müdürlüğüne yapılacak.

Tercihte yükselme sonuçları ise 1 Eylül 2008'de açıklanacak. Sonuçlara göre 2-4 Eylül arasında kesin kayıtlar yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber