İstanbul belediyelerinde greve doğru

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Temmuz 2008 16:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye-İş Sendikasına üye işçiler, toplu iş özleşmesi görüşmelerinde uzlaşma sağlanmaması nedeniyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı.

Belediye-İş Sendikasının Aksaray'daki İstanbul şubeler binası önünde toplanan işçiler, ellerinde ?İnsanca Yaşanacak Ücret İstiyoruz? pankartı taşıyarak ve çeşitli sloganlar atarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Saraçhane'deki binasına kadar yürüdüler.

Burada işçiler adına bir açıklama yapan Belediye-İş Sendikası 2 No'lu Şube Başkanı Hasan Gülüm, başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediyeye bağlı iştirakler (İSTON, İSFALT, İSBAK, BELBİM ve Kültür AŞ) ile Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, Ümraniye, Üsküdar ve Bayrampaşa belediyelerinde çalışan 10 binden fazla işçinin toplu sözleşme görüşmelerinde 5 ay geçmesine rağmen bir anlaşmaya varılamadığını söyledi.

Gülüm, ilçe belediyelerinin, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tavrına göre hareket ettiklerini ve bu nedenle de uzlaşmanın ilçelerde de sağlanamadığını savunarak, kendilerine belediye tarafından teklif edilen yüzde 8'lik maaş artışının kabul edilemez olduğunu kaydetti.

?Başta İstanbul Büyükşehir Belediyesi olmak üzere işveren bu tutumundan vazgeçmezse İstanbul'da grev kaçınılmaz olacaktır? diyen Gülüm, sözleşmenin, masada anlaşmaya varılarak bitirilmesinden yana olduklarını dile getirdi.

Elektriğe gelen zam ve enflasyon oranlarına da işaret eden Gülüm, görüşmelerde ücret hariç tüm maddelerde anlaşıldığını da söyledi.

Belediye-İş Sendikası Genel Sekreteri Nihat Aytaç da İstanbul'un, işçilerin emeğiyle dünya kenti haline getirildiğini belirterek, işçilere hak ettikleri ücretin ödenmesini istediklerini ifade etti.

Konuşmaların ardından işçiler, grev kararı asılacak Zeytinburnu Belediyesine gitmek üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünden ayrıldılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber