Yurtta hava tahmini

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 05 Temmuz 2008 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklık bugün batı ve iç kesimlerde biraz daha yükseldi. Yarın Karadeniz kıyılarında yaz yağmurları görülebilir. Yeni hafta yine çok sıcak geçecek.

- İstanbul'da rüzgar hafif estiğinden fazla serinlik vermiyor, hissedilen sıcaklık 36 derece civarında. Bugün zamanla artacak bulutlanma, akşam hafif yağmura neden olabilir. Ankara bugün de açık ve sıcak, yarın bulutlanma artacak, kısa süreli yağmur ihtimali de var. İzmir'de bu iki gün rüzgar daha hafif, o nedenle havanın bunaltıcı etkisi fazla olacak. Adana'da nem oranı yükseldi. Gölgede İstanbul 33, Ankara 34, İzmir ve Adana 35, Bursa 33 derece.

Marmara'da rüzgar hafifledi, hava çok daha bunaltıcı. Bugün Trakya'dan itibaren artacak bulutlanma, yer yer kısa süreli yağmurlar da bırakabilir. Bu gece İstanbul, Sakarya boyunca da yağmur ihtimali var. Yarın sabah Kocaeli ve Sakarya arasında yağmur devam edebilir. Salı gününden itibaren ise çok daha sıcak geçecek. Bugün Edirne 34, Çanakkale 32, Sakarya 31 derece.

İç Anadolu'da bugün sıcaklık 35 dereceye yaklaştı. Nem oranı öğle saatlerinde 15 ila 35 arasında, oldukça düşük. Yarın beyaz bulutlar yoğunluğunu artıracak. Eskişehir çevresinde hafif yağmur olabilir. Konya 34, Eskişehir 33, Sivas 27 derece.

Ege'de rüzgar bu iki gün daha hafif, havanın bunaltıcı etkisi de artırıyor. Kuşadası-Bodrum ve Datça'ya kadar ise karayel öğle saatlerinde zaman zaman sert esebilir. Sıcaklıklar yine 40 derecelere doğru yükseliyor. Denizli 37, Muğla 36, Kütahya 32 derece.

Akdeniz genelinde sıcaklık 35 derece civarında ancak yüksek nem oranı nedeniyle oldukça bunaltıcı. Alanya ve Mersin'de öğle saatlerinde dahi yüzde 65 civarında seyrediyor. Akdeniz'de bu iki beyaz bulutlar daha sık görülebilir. Güneydoğu Anadolu'da yüksek sıcaklıklar ve güneş oldukça etkili. Antalya 36, Diyarbakır 37 derece.

Doğu Anadolu'da rüzgar fazla sert değil, hava genelde az bulutlu, Elazığ ve Malatya'da ise çok açık. Bölgede sıcaklık fazla değişmiyor. Bugün Erzurum 25, Malatya 33, Van 26 derece.

Karadeniz Bölgesi'nin kıyılarında nem oranı fazla, Zonguldak'ta öğle saatlerinde yüzde 90'lara kadar çıkıyor. Hava oldukça bunaltıcı. Yarın Zonguldak'tan Rize'ye kadar kuvvetli rüzgar beraberinde kısa süreli sağanaklar bekleniyor. Trabzon 27, Samsun 29, Bolu 32 derece.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber