Van'da 3 terörist öldürüldü

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Temmuz 2008 12:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Osman BEKLEYEN-Fahrettin GÖK/ VAN, (DHA)

VAN'ın Başkale İlçesi'nde jandarma tarafından tespit edilen sığınaktan kaçarak İran topraklarına giren 10 PKK'lı teröristen 3'ü, Kelereş-Dustan bölgesinde İran askerleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda öldürüldü.

Teröristlerin kaçmadan önce sığınakta düzenek halinde bıraktıkları 14 kilo C-4 patlayıcı da jandarma tarafından imha edildi. İmha sırasında patlayıcının büyük bir gürültüyle infilak etmesini kameralar saniye saniye kaydedildi.

Bir istihbarat üzerine İran sınırındaki Hakkari ve Başkale bölgesinde bulunan Mor Dağlar'da 6 gün önce PKK terör örgütüne yönelik operasyon başlatıltı. Operasyon kapsamında örgüte ait bir sığınak bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığı ve jandarma özel harekat komandoları tarafından gerçekleştirilen arama tarama faaliyetleri sırasında sığınakta 14 kilo C-4 plastik patlayıcı ile çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Güvenlik güçleri bölgeye gelmeden önce sığınaktaki patlayıcılar düzenek halinde bırakıldığı için olay yerinde imha edildi. Lobrador cinci bomba dedektör köpek Ares'in yerini tespit ettiği bombanın imha edilmesinin ardından bölgede Örs-Çekiç adı altında hava destekli geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 10 kişi oldukları tespit edilen PKK'lı terörist grubu takip eden Mehmetçik, teröristlerin İran topraklarına girmesi üzerine İran askerlerine bilgi verdi.

Anında istihbarat paylaşımı ile Türk ve İran askerleri operasyonu ortaklaşa yürüttü. Operasyonda Kelereş-Dustan bölgesinde kıstırılan PKK'lı teröristlerle İran askerleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 3 terörist ölü olarak ele geçirilirken, diğer teröristler de dağlık bölgelere kaçtı. Kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyonların sürdüğü bildirildi. PKK'lı teröristler ile İran askerleri arasında sıcak çatışmaların yer yer devam ettiği belirtilirken, mehmetçik, çatışma bölgesinden kaçan teröristlerin yakalanması için sınır bölgesinde en üst düzeyde tedbir aldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber