MEB'de yönetici atama başvuruları başladı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 16:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim kurumları yöneticiliği başvuruları MEBBİS Projesi Kapsamında Olan İLSİS - İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi kısaca İLSİS diye bildiğimiz http://ilsis.meb.gov.tr/default.pasp adresinden yapılabilecek. Fakat her seferinde yazılımdan kaynaklan sorunlar zaman zaman yaşanmaktadır. Sorunları bu başlık altında dile getireceğiz sorun yaşayanların yorumlara yazması rica olunur.

Aşağıdaki resimde görünen ? Özlük, Kişisel Bilgiler, Atama, Meis, Teftiş ve İnceleme-Soruşturma modülleri haricindeki modüllere erişebilmek için yazan ibareyi tıklayarak.

http://ilsis.meb.gov.tr/IlsisWebNet/login.aspx adresinde çıkan kullanıcı adı ve şifrenizi girip giriş kodunu yazdıktan sonra

Aşağıda Çıkan sayfada başvuru işlemleri linkini tıklayarak

Aşağıdaki açılan sayfada eğitim kurumları yöneticiliği başvurularından başvurusunu yapabilecektir.

Fakat her seferinde yazılımdan kaynaklan sorunlar zaman zaman yaşanmaktadır.

Millî Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Yönetmeliğinin 11 maddesindeki hükümlere göre;

?Yönetici olarak atanacaklarda aranacak genel şartlar

MADDE 11 ? (1) Yöneticilik görevlerine atanacaklarda aranılan genel şartlar şunlardır:

a) Yükseköğrenim görmüş olmak,?

Hükmünden hareketle ön lisans mezunlarının başvurusunu ilsis modülü kabul etmemektedir.

Ön lisans mezunu bir memurlar net üyemizin gönderdiği resim aşağıda sunulmuştur. Üyemize yapılan uyarı ?yönetici olarak atanamabilmek için en az lisans mezunu olmanız gerekmektedir? şeklindedir.

Başvuran bu kişi; 2006 yılı müdür yardımcılığı sınavına daha önce idarecilik görevinde bulunduğu için sınava alınmayan bir kişidir. O zaman sınava alınmamış zaten idarecililik görevinde bulundunuz denmiştir.

Kısacası hem sınava alınmamış, sınavı kazandığı varsayılacağı söylenmiş, hâlbuki sınavı kazananlara öncelik tanınmaktadır. Şimdide başvurusu alınmamaktadır.

Bu işlem yönetmeliğin ?Yükseköğrenim görmüş olmak? ibaresine aykırıdır ön lisans yüksek öğrenim değil midir?

Kaymakamların verdiği Takdir belgelerini ilsis kabul ediyor.

http://www.memurlar.net/haber/108330/ ?Yönetici Atamada, Kaymakamların Verdiği Takdir Belgeleri Geçersiz? haberimizde bu işlemin gerekçelerini anlatmıştık ayrıca bu uygulamaya İstanbul Valiliği Mayıs Ayı Kaymakamlar Toplantısında da değinilmişti bu konuyu http://www.memurlar.net/haber/111595/ ?Kaymakamlar Sorunu MEB'e Taşıdı? haberimizde dile getirmiştik. Hali hazırdaki yönetmeliğe göre bu belgelerin geçerli sayılması imkânsız fakat ilsis de kayıtlı bulunan bu belgelere ilsis otomatik olarak puan vermektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber