Ziyaretçiler çırılçıplak arandı iddiasına inceleme

Haber Giriş : 11 Temmuz 2008 17:42, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

''Tire Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaretçilerin çırılçıplak soyularak arandığı'' iddiaları üzerine Tire Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialar hakkında inceleme başlattı.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde "Tire Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaretçilerin çırılçıplak soyularak arandığı" iddialarına ilişkin haberler olduğu hatırlatıldı.

Konuyla ilgili açıklamada, daha önce bir soruşturma nedeniyle tutuklanan ve Tire Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Ödemiş Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na nakledilen A.T. isimli şahsın üzerinde esrar maddesi ele geçirildiği belirtildi.

Açıklamada, şüphelinin ifadesinde esrar maddesini Tire Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan getirdiğini beyan etmesi üzerine, cezaevine dışarıdan yasak madde sokulmasının engellenmesi amacıyla Tire Cumhuriyet Başsavcılığı'nca Ceza İnfaz Kurumu girişinde yapılan aramalarda daha dikkatli olunması istendiğine yer verildi.

Açıklamada, "Haberlere konu olan olayda, söz konusu bayan ziyaretçinin üzerinin bayan güvenlik görevlisi tarafından arandığı belirtilmektedir. Tire Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialarla ilgili olarak adli ve idari soruşturma başlatmıştır" denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber