Ergenekon tutuklusu hastanede

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Temmuz 2008 12:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Ergenekon Soruşturması" kapsamında tutuklanan ve epilepsi ile siroz rahatsızlığı olduğu belirtilen Ayşe Asuman Özdemir, tutuklu bulunduğu cezaevinden Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevine nakledildi.

Ayşe Asuman Özdemir'in avukatı Zeki Hacıibrahimoğlu, soruşturma kapsamında tutuklanarak Gebze Cezaevi'ne konulan müvekkilinin, epilepsi ve siroz rahatsızlığı olduğunu söyledi.

Özdemir'in, tutuklu bulunduğu cezaevinin, Adalet Bakanlığına yaptığı müracaat üzerine, tedavisinin daha iyi yapılması için dün akşam saatlerinde Bakırköy Kadın ve Çocuk Tutukevine nakledildiğini söyleyen avukat Hacıibrahimoğlu, "Müvekkilinin 56 yaşında olduğunu ve sağlığının ciddi derecede bozulduğunu ve tedavisi için biran önce tahliye edilmesi gerektiğini" kaydetti.

Müvekkiline en kısa sürede karaciğer nakli yapılması gerektiğini anlatan Hacıibrahimoğlu, bu sebeple cezaevinden tahliye edilmesi için yaptığı müracaatların reddedildiğini, bu yöndeki girişimlerinin süreceğini bildirdi.

Hacıibrahimoğlu, "İnsanın yaşama hakkı, cezaevinde de olsa, suçu sabit de olsa kendisine verilmelidir. Gerekirse hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulsun" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber