Memurlar.Net'in Ziyaretçilerinden Özel İsteğidir

Sevgili memurlar.net ziyaretçileri, üç yıldır sizlere internet üzerinden hizmet vermekteyiz. İlginiz sayesinde memurlar.net bugün Türkiye'de, 100 bin ziyaretçi sınırı aşan bir kaç siteden biri haline gelmiştir. Ancak, bu derece olağanüstü ziyaretçi sayımıza rağmen reklam gelirlerimiz yayım masraflarını karşılayamamaktadır. Bunun temel sebebi de reklam veren ajansların Alexa adlı internet rating firmasının verilerini esas almasından kaynaklanmaktadır. Bu noktada siz ziyaretçilerimizden özel bir isteğimiz bulunmaktadır. Yardımcı olmayı düşünen ziyaretçilerimiz haber başlığına tıklayarak detayı okuyabilirler.

Haber Giriş : 30 Ekim 2004 01:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alexa, bir internet rating kuruluşudur. www.alexa.com adresi üzerinden yayın yapmaktadır. Firma, televizyon rating ölçüm araçlarına benzer bir şekilde çalışmaktadır. Nasılki, televizyonların izlenilirliği sadece belirli deneklerin televizyonlarına kurulu programlar aracılığı ile ölçülüyorsa, Alexa da aynı mantıkla çalışmaktadır. Geliştirilen bir programı bilgisayarlarına kuran denekler aracılığı ile en çok ziyaret edilen siteler tahmini olarak belirlenmektedir. Programın, Türkiye'de 7000 bin civarında bilgisayara kurulu tahmin edilmektedir.

Ne yazıkkki, programı bilgisayarlarına kuran kişilerin internetle ilgili olduğu sayfalar genel olarak siyasi veya magazinel konulardaki haber içerikli sayfalardır. Bu sonuç, programın genel olarak gazeteci kimlikli veya haber siteleri ile ilgili kişiler tarafından kullanıldığını göstermektedir. Bu nedenle, günlük 20-40 bin aralığında kişi tarafından ziyaret edilen siteler ilk 30 site arasına girebilirken, 100 bine yaklaşan ziyaretçisine rağmen memurlar.net ancak 37'inci sırada kendine yer bulabilmektedir.

Sevgili memurlar.net ziyaretçisi,

Eğlence ve haberin tüm interneti sarıp sarmaladığı bu sanal alemde, bizler en sıkıcı ve dağınık bilgileri bir araya toplayarak üç yıldır sizlerle 100 bin gibi olağanüstü bir rakama ulaştık.

Ancak, Memurlar.net'in 100 bin ziyaretçi ile yoluna devam edebilmesi için milyarlarca lirayı bulan hosting masraflarını karşılaması gerekmektedir. Bunun için de, reklam verenlerin esas aldığı Alexa'da hak ettiği yeri alması gerekmektedir. Bu da ancak, memurlar.net'i her gün izleyen ziyretçilerimizin alexa adlı programı kişisel bilgisayarına yüklemesi ile mümkün olabilecektir.

Bu programın dört yararı bulunmaktadır:
Birinci, internetin en çok ziyaret edilen sitesi sizin ziyaret ettiğiniz sitelere göre oluşmaktadır.
İkincisi, takip ettiğiniz sitenin dünyadaki yerini ve ilişkili diğer siteleri görmenizi sağlamaktadır.
Üçüncüsü, pop-up programı vasıtasıyla istemediğiniz reklam sitelerinin açılmasını önlemesidir.
Dördüncüsü ise google'a girmenize gerek bulunmadan google'da arama yapabilmenizi sağlamasıdır.


Programı buraya tıklayarak ücretsiz olarak bilgisayarınıza yükleyebilirsiniz.

Bu sayfadan Alexa'yı nasıl yükleyeceksiniz:

Sayfanın sağ tarafında, Aşağı doğru ok tuşunun altında, İnstall Toolbar'a tıklayınız.

Buraya tıkladığınızda, Aç (Open) veya Kaydet (Save) seçenekleri çıkacaktır. Aç (Open) tuşuna basınız. Program yüklemesi bittikten sonra, çıkan sayfada Evet (Yes) tuşuna basıp, Next, I Agree, Next, Install ile yüklemeyi tamamlayacaksınız. Finish dediğinizde yeni İnternet explorer sayfası açılacaktır.

Açık olan tüm sayfaları ve yeni açılan bu sayfayı kapatın. Yeniden bir sayfa açtığınızda Alexa programı "Adres satırının" altında gözükecektir. Aşağıdaki tuşa başıp, memurlar.net'i başlangıç sayfası yapmanız halinde istemizin tüm dünyada 7.955'inci sırada olduğunu görebileceksiniz.

Programı kurduktan sonra buraya tıklayarak memurlar.net'i başlangıç sayfanız yapabilirsiniz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber