Şehit'lerimizi uğurladık

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Temmuz 2008 19:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şehit astsubay Onur Bakbak uğurlandı

? Şırnak'ın Silopi ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Onur Bakbak'ın cenazesi, memleketi Çorum'da toprağa verildi.

Silopi ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada açılan ilk ateş sırasında yaralanan ve kaldırıldığı Şırnak Asker Hastanesinde hayatını kaybeden Astsubay Bakbak'ın cenazesi, Batman'dan askeri uçakla Merzifon Havaalanına getirildi.

Havaalanından ambulansla Çorum'a getirilen şehit Bakbak'ın cenazesi, Çorum Devlet Hastanesi morguna konuldu. Onur Bakbak için ikindi namazından sonra Ulu Camide kılınan cenaze namazının ardından şehitlikte tören düzenlendi.

Şehit Jandarma Astsubay Onur Bakbak'ın naaşı şehitlikte toprağa verildi. Törene katılan vatandaşlar, terör örgütü aleyhine slogan attı.

Merkeze bağlı Sarımbey köyü nüfusuna kayıtlı olan Onur Bakbak'ın evli ve 1 yaşında bir çocuk babası olduğu bildirildi.


Şehit er Murat Uzun uğurlandı

Şırnak'ın Silopi ilçesi kırsalında terör örgütü PKK mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Komando Er Murat Uzun'un (20) cenazesi Samsun'un Ondokuzmayıs ilçesinde toprağa verildi.

Şehit Murat Uzun'un cenazesi, uçakla Samsun-Çarşamba Havaalanı'na getirildikten sonra ailesinin oturduğu Ondokuzmayıs ilçesine götürüldü.

Şehit erin ailesinin yaşadığı Kumcağız Mahallesi'ndeki evin önüne getirilen cenaze burada bir süre bekletildikten sonra Hükümet Konağı önünde tören düzenlendi.

Törenden sonra Samsun Müftüsü Osman Şahin tarafından cenaze namazı kıldırıldı. Daha sonra cenaze top arabasına konularak askeri ve sivil kortej eşliğinde ilçe mezarlığına taşınarak toprağa verildi.


Şehit Er Samet Akdeniz toprağa verildi

- Tunceli merkeze bağlı Geyiksuyu beldesi kırsal alanında arama tarama faaliyetleri sırasında, terör örgütü PKK mensuplarınca önceden döşenmiş mayının patlaması sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Samet Akdeniz'in cenazesi, Bursa'da düzenlenen askeri törenle toprağa verildi.

Bursa Asker Hastanesi morgundan askeri yetkililer tarafından teslim alınan şehit erin Türk Bayrağına sarılı naaşı, önce İntizam Mahallesi'ndeki baba evine getirildi.

Yoğun kalabalık nedeniyle güçlükle evin önüne götürülen şehit erin cenazesi, burada okunan duaların ardından askeri araçla Ulucami'ye götürüldü.

Ulucami'deki törene şehit erin babası Salim, annesi Gülçin, erkek kardeşi Sinan ve iki kız kardeşi ile yakınları, Bursa Valisi Şahabettin Harput, Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Osman Baykurt, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Er, Emniyet Müdürü Tahsin Demir, bazı milletvekilleri, siyasi partilerin temsilcileri, merkez ilçe belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende baba Salim Akdeniz'in başında oğlunun komando beresinin bulunması dikkat çekti.

Ulucami'de kılınan namazın ardından Şehit Jandarma Komando Er Samet Akdeniz'in cenazesi askeri şehitliğe defnedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber