Askerde olan öğretmenler de yönetici olmayı hak ediyor

24.04.2008 tarihinde MEB Eğitim Kurumları Yöneticilileri Yönetmeliği ile Yönetmeliğin uygulamasını içeren 25.06.2008 tarih ve 2008/50 nolu Genelgenin yayımlanmasını takiben konu ile ilgili birçok değerlendirmeyi memurlar.net'te yayımladık. Bu süreçte bir çok konuya değindik. Bugünkü dosyamızda askerde olan öğretmenlerin sorunlarına yer veriyoruz.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Temmuz 2008 11:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

24.04.2008 tarihinde MEB Eğitim Kurumları Yöneticilileri Yönetmeliği ile Yönetmeliğin uygulamasını içeren 25.06.2008 tarih ve 2008/50 nolu Genelgenin yayımlanmasını takiben konu ile ilgili birçok değerlendirmeyi memurlar.net'te yayımladık ve yayımladığımız her konuda hukuk kuralları çizgisine bağlı kalmaya çalıştık. bu süreçte tarafımıza bir çok mail ulaştı. Bunların büyük bir kısmını gündeme taşıdık.

Bu süreçte şu anda askerde bulunan (bir çoğu asker öğretmen olduğundan evlerinde bulunmaktadırlar.) ve 31.07.2008 tarihinde terhis olacak öğretmenlerden birçok mail ulaşmıştır. Bunlardan bir kaçını bakanlık yetkililerinin duyması amacıyla yayımlıyoruz. İlgililerin mail adresleri ile isimlerini kendi rızalarını almadığımızdan tam olarak yayımlamıyoruz.

Bu öğretmenlerimiz yönetici olmak istemektedirler, bunlardan sınav kazananların sınav geçerlilik süreleri 24.07.2008 tarihinde dolacağından terhislerini beklemeleri halinde atamaları mümkün olmayacaktır.

Bu öğretmenlerimize başvuru hakkı verilmesi hukuk devleti ile hakkaniyetin gereğidir. Çünkü yıllarca atanmayı bekleyen bu öğretmenlerimiz bakanlığın gerçek anlamda hakka ve hukuka uygun yönetmelik çıkaramaması ve çıkardığı tüm yönetmeliklerin yargıdan dönmesi nedeniyle atanamamışlardır.

Bakanlık yetkilileri; bu öğretmenlerimizin aşağıda yayımladığımız seslerine kulak vermelidirler.

Bu konunun yanı sıra diğer konularda sorun yaşayan tüm öğretmenlerimizin bize ilettikleri gibi sorularını;

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğünün;

personel@meb.gov.tr
[email protected]

ile Başbakanlığın;

[email protected]

mail adreslerine mail atarak sorunlarını iletmelerini öneriyoruz.

Maksut
Eğitim Yöneticisi

selam.maksut bey ben ığdır tuzlucada sınıf öğretmeniyim.şu anda aynı okulda asker öğretmen olarak görev yapıyorum. Yönetici atama yönetmeliği ve genelgeye göre müdür yardımcılığına başvuruda problemim yok fakat ilsiste görevde olmadığınızdan başvuru yapamazsınız diyor. Ne yapmam gerekiyor. Başvuru 21 temmuzda sona eriyor. Asker öğretmenliğimde 1 ağustos.asker öğretmenler il içi il dışı tayin istedi fakat idareciliğe başvuramıyor.yardımcı olursanız sevinirim.saygılar..


Ben batman'da çalışan bir asker öğretmenim.Kadromda batman'da.Batman boş müdür yrdımcılığı kadrolarını açıkladı.Fakat asker öğretmenler başvuramıyor.Bu sene asker öğretmenler hem il içi hem de il dışı tayin isteyebildiler.Ama eğitim yöneticiliğine başvuramıyoruz.Zaten askerliğimz 30/07/2008'de bitiyor.Bir hafta yüzünden başvuru yapamıyoruz.Bu sorunu dile getirmenizi rica ediyorum İyi Çalışmalar.


Fen Bilgisi Öğretmeni

Merhaba hocam asker öğretmen olduğum için başvuru yapamıyorum. İlsiste görevde olmadığınız için başvuru yapamazsınız ibaresi var. Halbuki askerlik Temmuz ayının sonunda bitiyor ve yönetmelikte asker öğretmen başvuramaz diye bir ibare de yoktur. Ayrıca il dışı atamam yapıldı. Fakat asker öğretmen olduğum için ilişik kesemiyorum. Gideceğim ildeki takvime de yetişemiyorum. Onun için kadromun olduğu ilde başvuru yapmak istiyorum ki bununla ilgili yine bir sorun var. İldışı atamanız yapıldığı için başvuru yapamazsınız deniliyor halbuki daha ilişik kesebilmiş değilim. Bun iki konuyu gündeme taşırsanız çok minnettar kalacağım. Saygılar kolay gelsin.


merhaba.ben de sınavı kazanıp şu an asker öğretmen olanlardan biriyim.Durumumuzla ilgili bir gelişme bekliyoruz.lütfen bu konu üzerinde durmaya ve yetkililerle görüşmeye devam edin.tek umudumuz şu anda memurlar.neti'n çabası.size güveniyoruz.bir de işimiz açıklığa kavuşmazsa neler yapmalıyız.bu adaletsizliğ nasıl giderebiliriz?14 gün için iki yıllık beklememiz ve emeğimiz boşa gidiyor.


İyi Günler

ben size bir soruyu gündeme getirmenizi yada bilginiz varsa paylaşmanızı isteyecektim.Müdür Yardımcılığı sınavını kazanan bir adayım.Ancak 31.07.2008 tarihine kadar askerlik görevim devam ediyor.(asker öğretmenim) Atama başvuruları ise 20 temmuza kadar olduğu söyleniyor.Bu durumda ilsis ortamından başvuru yapma hakkımız var mı? daha önce öğretmenlerin yerdeğiştirmesinde olduğu gibi 31 temmuzda terhis olacağı belgelendirildiğinde atama hakkı ek genelgeyleverilmişti.

Bu konu ile ilgilenirseniz çok sevinirim.Saygılarımla


Merhaba değerli hocam yönetici atamayla ilgili daha önce size sorular göndermiştim. Demiştiniz ki genelgeyi beklemek gerek diye. Şimdi malumunuz genelge yayınlandı ama beraberinde bir sürü soru getirdi. Bu soruları daha sonra soracağım bundan evvel Bitlis ilindeki uygulamadan biraz söz etmek istiyorum. Sayın hocam biliyorsunuz ki sınavı kazananların hakkı 15 Temmuzda doluyor. Bitlis ilinde çoğu ulaşımı dahi çok zor olan dağ köyleri ve daha sonra ısrarlar sonucu açılan birkaç merkez okul duyuruya çıkarılmış. Görüştüğümüz yetkililer resmen sınavı kazananlar köye gitsin diyorlar. Ve şunu da ekliyorlar eğer köye gitmezseniz bir dahaki duyuruda hakkınız kaybolacak ve dolayısıyla diğer kriterler devreye girecek. Yanı başımızdaki Muş ili 250'ye yakın müdür yardımcısı kadrosu açarken Bitlis ili açık çok fazla olmasına rağmen 73 kadro açmış durumda. Bitlis'teki bu keyfi uygulama için lütfen bir kamuoyu oluşturmak istiyoruz lütfen bu konuda sesimize kulak verin bu konuda bize yardımcı olun. Bu çağrıyı Bitlis ilinde sınavı kazanan arkadaşlarımız adına yapıyorum lütfen bize yardımcı olun. Bununla ilgili gündem oluşturalım. Şunu da belirteyim bu günlerde takdir ve teşekkürler havada uçuşuyor. Sayın hocam benim de birkaç tane özel sorum olacak, benim durumum da biraz farklı ve karışık bu konuda beni aydınlatırsanız çok minnettar olacağım.

1. Ben şu an asker öğretmenim 31 Temmuzda bitecek.

2. İl dışına tayin istedim. 31 Temmuzdan önce ilişik kesemiyorum.

Bu durumlarla ilgili sorularım olacak.

1. Asker öğretmen olarak şu anki görev yerimde müdür yardımcılığına başvuru yapabilecek miyim? Başvuru yapamıyorsam sınav sürem bitiyor.

2. İl dışına tayin istedim ve henüz ilişik kesemedim. Bu durumda şu an görev yaptığım ilde başvuru yapabilecek miyim? Başvuru yapıp atanırsam il dışı tayinimi iptal edebilecek miyim?

3. Diyelim başvuru yapıp atandım ve il dışı tayinim iptal olmadı gidersem müdür yardımcılığı hakkım nasıl olacak?

4. Diyelim ki bunlar olmadı yeni görev yerime ki Ağustosun ilk haftasında ancak gidebilirm ki burada başvurular 15-24 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Bu durumda ben ne yapabilirm? Şunu da belirteyim geçen yıl atandım kadro aldım öyle askere gittim yani bir nevi işimi sağlama alıp öyle gideyim dedim. Fakat kadrom iptal oldu. Bu durumda ne yapmalıyım bana nasıl yol gösterirsiniz. Yardımlarınız için

şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber