Müdürden tedbir, kadın memurdan tekbir

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 16:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hilmi DUYAR/BALIKESİR, (DHA)

BALIKESİR Merkez'e bağlı Şamlı Beldesi'nde, orakla buğday biçilmesiyle başlayan ?hasat bayramı' renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe, Tarım İl Müdürü Rüknettin Ceyhun ve Şamlı Belediye Başkanı Bağımsız Şefik Eröz'ün yanı sıra belde köylüleri ile civar köylerdeki üreticiler de katıldı. Tarım İl Müdürü Ceyhun, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına neden olan keneler yüzünden tarlaya paçalarını çorabının içine sokup girerken, buğdayların arasına eteğiyle dalan kadın memur Zaferan Özaydın'ın ?Ya Allah? diyerek tarlada orak sallaması ilgi çekti.

Müdürlük personeli ile bazı gazetecilerin de tarlaya girerken kendilerince kene önlemi alması dikkati çekti. Köylüler ve çocuklar ise buğdayların arasında terlikleriyle dolaştı. Müdür Ceyhun, köylülere süneyle mücadelenin önemi ve anız yakmanın zararlarının yanı sıra KKKA ve kene hakkında da bilgiler verdi. Balıkesir'in KKKA riski taşıyan kentler arasında yer aldığını vurgulayan Rüknettin Ceyhun şunları söyledi:

?Kene ile mücadelemizi sürdürüyoruz. 400 bin büyükbaş, 800 bin küçükbaş hayvana birinci müdahalemizi yaptık, aşıladık. İkinci müdahalemizin ilaçları da geldi. 6 haftalık periyod dolduğunda ikinci müdahale safhasına geçilecek. Bölgemizde ölümle sonuçlanan kene vakaları olmadı ama yine de önlemlerimizi alıyoruz. İl Sağlık Müdürlüğü bölgedeki kenelerin öldürücü olup olmadığını araştırıyor, hastanelerde kayıtlar titizlikle tutuluyor. Köylülerin de tedbirli olması lazım. Kene vakasıyla karşılaştıklarında mutlaka doktora gitmeleri gerekiyor. Vücuda yapışan keneyi kesinlikle kendileri çıkarmamalı. Ben de arazide ayaklarımı çoraplarımın içerisine koyarak kene önlemi aldım. Tedbirli olmak lazım.?

Belediye Başkanı Şefik Eröz ise beldede 2 bin hektar buğday ekildiğini, dönümden 250- 300 kg ürün elde edildiğini, bu yıl rekoltenin beklenen düzeyde olmadığını kaydetti.

Hasat bayramı etkinliği, belde parkında nohutlu pilav dağıtılması ve ardından yapılan dualarla son buldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber