KPSS ile yerleşen ama askerde olduğu için ataması yapılmayan 4/B'li, dönüşte davayı kazandı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Aybars Gültekin Şenal askerde iken ÖSYM'ye başvurarak 2007/4 yılı Kamu Kurum ve Kuruluşlarına ilk defa atanacaklar için Yerleştirme işlemi ile Bursa Dörtçelik Çocuk Hastalıkları Hastanesine 4/B'li olarak atandı. 20 Haziran 2006 yılında yapılan atamanın ardından askerde olduğu için süresinde göreve başlayamayan Şenal, askerlik bitiminde Bursa İl Sağlık Müdürlüğüne atanmak için başvurdu. Müdürlük 22 Nisan 2008 tarih ve 10370 sayılı yazısıyla Şenal'ın talebini reddetti.

Aybars Gültekin Şenal, Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi'nin hukuki desteğiyle Bursa Bölge avukatları bir dava açarak konuyu yargıya taşıdı.

Davayı görüşen Bursa 1. İdare Mahkemesi verdiği yürütmeyi durdurma kararında ?askerliğin zorunlu bir kamu hizmeti ve askerlik planlamasının şahsın iradesinden ziyade idare tarafından belirleniyor olması, yerleştirme işleminden ve askerlik dönüşünden hemen sonra idareye başvurması dikkate alındığında, davacının diğer şartları da taşıyorsa göreve başlatılması gerekmektedir? hükmüne yer verdi. Yürütmeyi durdurma kararının il Sağlık Müdürlüğüne tebliğ edilmesinin ardından Şenal göreve başlayacak.

İŞTE KONUYA İLİŞKİN KARAR

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber