Selçuk Üniversitesi'nden çifte diploma

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Temmuz 2008 20:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Selçuk Üniversitesi (SÜ) Makine Mühendisliği ve Kimya Bölümü'nü tercih eden öğrenciler, 2.5 yıl Konya'da, kalan 2.5 yıl ise ABD'deki Montana State Üniversitesi'nde okuyacak. Dil öğrenme ve farklı kültürleri tanıma fırsatı bulacak olan öğrenciler, her iki üniversitenin de lisans diplomasına sahip olacak.

SÜ yöneticileri, ÖSS'yi kazanan öğrencilere tercihleri konusunda yardımcı olmak amacıyla dershanelerin rehber ve danışman öğretmenleriyle toplantı yaptı.

Türkiye'de sadece 8 üniversitede uygulanan "Çift Diploma Programı" hakkında bilgilerin verildiği toplantıya SÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Nezih Onur, Selçuk Üniversitesi Dış İlişkiler Ofisi Sorumlusu Nur Görkemli katıldı.

Amerika'nın önde gelen üniversitelerinden Montana State Üniversitesi ile çift diplomaya dayalı Uluslararası Ortak Lisans Programlarını geçen yıldan beri uygulamaya başladıklarını belirten Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, "Öğrenciler, üniversitemizin Makine Mühendisliği ya da Kimya Bölümü'nü tercih ettikleri taktirde lisans eğitiminin yarısını Selçuk Üniversitesi'nde, diğer yarısını ABD'de Montana State Üniversitesi'nde alacak" dedi.

Bu öğrencilerin eğitim boyunca çok kültürlü bir ortamda yetişeceğini dile getiren Bilir, "İki üniversiteden de lisans diploması alacak, İngilizceyi konuşulduğu ülkede geliştirme şansı kazanacaklar. Amerika'da mezuniyet sonrası çalışma, yüksek lisans ve doktora yapma şansı kazanacak, Amerika'da staj yapma imkanı elde edecekler" diye konuştu

Konya'da ÖSS'de başarılı olan öğrencilere bu bölümleri tercih etmeleri konusunda tavsiyelerde bulunan Prof. Dr. Bilir, bu programın Türkiye'de sadece 8 üniversitede uygulandığını hatırlattı. Bilir, diğer üniversitelerden farklı olarak Selçuk Üniversitesi'nde hazırlık sınıfının ikinci döneminde öğrencilerin Amerika'ya gittiklerini söyledi.

Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Ersöz de her 2 bölüm için birer öğrenciye yüzde 100 ve birer öğrenciye de yüzde 30 burs imkanı verildiğini hatırlattı.

Montana State Üniversitesi'nde birçok öğrenci okurken çalışma fırsatı bulduğunu kaydeden Ersöz, şunları kaydetti: "Bizim öğrencilerimiz de bu şekilde harç paralarını kazanabilirler. Türkiye'deki özel üniversitelerle karşılaştırıldığında fiyat açısından da ucuz. Öğrencilerimiz yıllık 13 bin 500 dolarla okuma şansı elde edecekler. Hem ekonomik hem de kaliteli bir üniversitede eğitim görmenin avantajını yaşayacaklar."

Konya Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Fatih Botsalı da SÜ'ye büyük katkı sağlayan bu programların öğrencilere de büyük fırsatlar sunduğunu söyledi. Teknik eleman konusunda artık yabancı dilin yetmediğini, çok farklı kültürlerde başarılı olan teknik elemanlara ihtiyaç olduğunu anlatan Botsalı, öğrencilerin eğitimde marka olarak gösterilen Montana State Üniversitesi'nde eğitim görmenin ayrıcalıklarını yaşayacaklarını vurguladı.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Nezih Onur ise öğrencilerin kendi kültürlerinden kopmadan dünya çapında çok kültürlülüğü tanıyan bir eleman olarak yetişeceklerini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber