Başbakan: Yeşi kart kullanan BMW'li var

Haber Giriş : 01 Kasım 2004 06:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, "Mercedes ve BMW'ye binenler yeşil kartla sağlık hizmeti alıyorlar. Canım ülkem dalkavuklar cenneti olmuş" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, "Eğitim, sağlık emniyet ve adalet devletin temelidir. Kaynak israfına tahammülümüz yok" dedi.

Denizli'ye giden Başbakan Erdoğan, Adalet Sarayı'nın ve Menderes Tekstil tarafından yaptırılan Nermin-Osman Akça İlköğretim Okulu'nun açılışını yaptı. Erdoğan, açılışlarda yaptığı konuşmada, israf ve hortumların kesildiğini belirterek, "Eğitim, sağlık emniyet ve adalet devletin temelidir. Dolayısıyla bu dört ayağı güçlü tutmak zorundayız. 15. ve 16. yüzyıllar arasında milletimiz bunu başarmıştır. Şair ne güzel söylemiş; 'Bir zamanlar biz de millet hem nasıl milletmişiz. Gelmişiz dünyaya millet, milliyet nedir öğretmişiz.' Şimdi yarınları inşa ediyoruz. Burada asla kaynak israfına tahammülümüz yok. En önemli israf insan israfıdır" diye konuştu.

2005'te genel sağlık sigortasının ve aile hekimliğinin başlatılacağını hatırlatan Erdoğan, "ücretsiz tedavi imkanının kaldırılacağı" iddialarını da kesin bir dille yalanladı. Erdoğan, 1 Ocak'tan itibaren, SSK'lı, Emekli Sandığı ya da Bağ-Kur'lu olsun, vatandaşların tüm hastanelerden ücretsiz sağlık hizmeti alabileceğini ifade etti.

72 milyon nüfusa rağmen 80 milyon kişinin çeşitli sosyal güvenlik kuruluşlarından hizmet aldığını bildiren Erdoğan, 8 milyonluk farkın istismarcılardan kaynaklandığını belirterek, "Mercedes ve BMW'ye binenler yeşil kartla sağlık hizmeti alıyorlar. Canım ülkem dalkavuklar cenneti olmuş. Devlet-millet el ele bunları aşacağız" dedi. İftardan sonra da Denizli Polisevi'nde işadamlarıyla biraraya gelen Erdoğan, işadamlarına hedeflerini anlatırken, işadamları da taleplerini dile getirdiler.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber